InTwello

Online lezing Anna van den Dool

Lokatie

online

Datum & tijd

  • 06/03/2021
  • 20:00
  • 14/03/2021
  • 21:00

De Boekenweek 2021 wordt in verband met corona verschoven naar de zomer. In plaats daarvan is er van 6 tot en met 14 maart een ‘Week vol Boeken’. In deze week verzorgt Anne van den Dool op donderdag 11 maart een online lezing over haar boek Vluchthaven. Anne van den Dool (1993) is tekstschrijver, auteur en cultureel journalist. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Haar debuutroman Achterland verscheen in 2014 en haar tweede boek Vluchthaven verscheen in augustus 2020.

Vluchthaven toont de kunst van het achterblijven
Wanneer de Indonesische echtgenoot van haar grootmoeder overlijdt, reist Hannah af naar zijn geboorteland. Niet alleen om zijn as uit te strooien, maar ook om beter te begrijpen wie deze getraumatiseerde man was. Was hij echt liever daar dan hier, liever dood dan in leven? Zo onderneemt Hannah een eenzame zoektocht naar geluk, die vele vormen aanneemt, en die laat zien dat we elkaar soms pas na de dood beter begrijpen. Vluchthaven toont de fragiele kunst van het achterblijven, en laat zien hoe ver de schaduw van de geschiedenis kan reiken.

Deze roman gaat over de Indonesische stiefopa van Anna, die zijn jeugd doorbracht in een jappenkamp. Na zijn overlijden rees de vraag: hoe gelukkig was deze zwijgende man? Tijdens deze lezing vertelt Anne over het schrijfproces, waarin ze op zoek ging naar het antwoord op deze en andere vragen. Na het verhaal van Anna is ook gelegenheid voor het stellen van vragen.

Aanmelden
De lezing is op donderdag 11 maart van 20.00-21.00 uur en kan online gevolgd worden via Zoom, de toegang is gratis. Aanmelden via de agenda: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.
De zoomlink wordt één dag vooraf aan de lezing aan de deelnemers verzonden.