InTwello

Nationale Voorleesdagen

Datum & tijd

  • 22/01/2020
  • 17/07/2020

Voorlezen maakt je leuker

Luisteren naar verhalen is leuk. En hoe fijn is het om als ouder voor te lezen aan je kind of kinderen? De Nationale Voorleesdagen beginnen komende woensdag 22 januari, tijd om lekker samen te gaan lezen! Landelijk vinden er allerlei activiteiten plaats en ook bij Bibliotheek Brummen|Voorst houden we van voorlezen.

Waarom voorlezen?

Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. Het levert bovendien een beter begrip van de wereld om je heen en is goed voor het aanhalen van de band tussen (groot)ouder en kind. Alle reden om in de wereld van verhalen te duiken dus. Dit jaar staat het prentenboek Moppereend centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. Op zondag 26 januari is de theatervoorstelling hiervan te zien in onze Bibliotheek in Twello.

Voorlezen bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Voorlezen is goed voor kinderen. Daarom krijgen alle nieuwe ouders na de geboorte van hun kleintje een uitnodiging voor BoekStart. Zij kunnen in onze vestigingen een koffertje ophalen met boekjes om voor te lezen aan hun baby. Aanmelden van hun kind als lid van de Bibliotheek is helemaal gratis, tot 18 jaar zijn er geen kosten aan lidmaatschap verbonden. Via VoorleesExpress ondersteunen vrijwilligers van onze Bibliotheek gezinnen waar voorlezen geen vanzelfsprekendheid is. Gedurende 20 weken komen onze vrijwilligers bij gezinnen thuis om zowel ouders als kinderen kennis te laten maken met voorlezen.

Voorleeswedstrijd

Jaarlijks worden er voorleeswedstrijden gehouden onder leerlingen van groep 7 en 8 door het hele land. De kwartfinales van deze wedstrijd in de gemeente Voorst  worden gehouden op 1 februari in de Bibliotheek in Twello. Voorlezers uit de gemeente Brummen laten een week later, op 8 februari, in de Bibliotheek in Eerbeek horen wat zij kunnen.