InTwello

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 08/02/2019
  • 09:30
  • 11:30

Jasje & Tasje

Op zoek naar (ander) werk? Dan is het soms wel fijn om hier wat hulp bij te gebruiken. De Walk&Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden. Een plek waar ervaringen uitgewisseld kunnen worden.

Want hoe komt een werkzoekende z’n werkloosheidsperiode door? Hoe kan een overlevingsstrategie helpen daarin? Hoe ziet die strategie er dan uit? Hoe kan het toeval een handje helpen? Twee ervaringsdeskundigen Carla Beuving en Anneke Wilders zullen vrijdag 8 maart hun persoonlijke ervaringen vertellen.

Voor Carla hielp een mobiel pinapparaat, voor Anneke was dit een conflict op haar werk. Buiten het verplichte solliciteren is het vooral belangrijk iets om handen te hebben zoals een hobby.

Vanuit deze hobby kan dan ook iets anders ontstaan, zoals het starten van een eigen bedrijf(je). Carla en Anneke vertellen hun eigen ervaringen en wat ze daarin tegenkwamen.  Hoe waren zij in staat voorgaande periode heelhuids door te komen en rechtop te blijven staan? Hoe gingen zij om met de negatieve spiraal van de periode van werkloosheid, hoe bogen zij dit om naar positief?

Daarnaast laten ze zien hoe hun producten ontstaan. Voor Carla zijn dat leren artikelen met als hoofdzaak tassen. Ze werkt onder de naam Carla’s leather bag shop. Voor Anneke is dat kleding waarbij zij een duidelijke voorkeur heeft voor ‘schoon’ geproduceerde of evt. hergebruikte grondstoffen. Haar kleding draagt de naam Groen Gemaakt.

De bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 8 maart in bibliotheek Twello. Deelname aan de Walk&Talk is, net als de koffie en thee, gratis. De bijeenkomst begint om 09.30 uur en duurt tot ca 11.30 uur.