InTwello

Lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd

www.bibliotheekbrummenvoorst.nl/

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 13/02/2016
  • 15:00

De bibliotheek van Twello is zaterdag 13 februari  ingericht om de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd te verzorgen. Negen scholen uit de gemeente Voorst doen hieraan mee. Aanvang is 15.00 uur, ieder kind mag vijf minuten voorlezen uit een door haar of hem zelf gekozen boek.

De jury wordt gevormd door burgemeester de heer J.T.H.M. Pennix, schrijfster Jennifer Mellink en mevrouw Y. Lengkeek (bestuurslid bibliotheek Brummen|Voorst). De presentatie is in handen van actrice Rosanne van Herksen. De komende maanden gaan de schoolkampioenen met elkaar de competitie aan tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2016 vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

Over De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl. De Nationale Voorleeswedstrijd is een van de succesvolle campagnes van Stichting Lezen die sinds het begin van de jaren negentig de aandacht vestigt op het belang van voorlezen en wordt financieel mogelijk gemaakt door Stichting Lezen.

 

Adres

Bibliotheek Twello.
Website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl/