InTwello

Lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in bibliotheek Twello

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 09/02/2019
  • 15:00

De Bibliotheek Brummen|Voorst organiseert zaterdag 9 februari in Twello de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Zes schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen.

De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van op dit moment populaire auteurs. Ieder kind leest vijf minuten voor.
De drie koppige jury wordt voorgezeten door Burgemeester Jos Penninx.
Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen.

Aanvang is 15.00 uur. De locatie is bibliotheek Twello.

De komende maanden gaan de schoolkampioenen met elkaar de competitie aan tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd 2019 vindt plaats op woensdag 22 mei in Schouwburg Amstelveen.

Over De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk is, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl.