InTwello

LEZING ANNE-GINE GOEMANS IN BIBLIOTHEEK TWELLO

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 12/11/2020
  • 20:00

Op donderdagavond 12 november is Anne-Gine Goemans te gast in de Bibliotheek Twello op uitnodiging van de Boekenvrienden. Goemans (1971) doceert journalistiek aan de hogeschool Utrecht, en is zelf werkzaam als journalist. In 2008 debuteerde zij met de roman Ziekzoekers, die werd bekroond met de Anton Wachterprijs voor het beste debuut. Haar roman Glijvlucht (2011) werd in 2012 bekroond met de Dioraphte Jeugdliteratuurprijs.

Honolulu King

Haar derde boek Honolulu King is een op ware feiten geïnspireerd verhaal over een Indische man, getekend door zijn oorlogsverleden. Anne-Gine ontving dit verhaal in een schrift van een bekende en dacht toen meteen: ’dit is kinderlijk slecht geschreven, maar het is wel het verhaal van iemand die beschrijft hoe hij zeventien moorden heeft gepleegd. Ik weet nog dat ik terugreed naar huis en dacht: ik heb het. Hier heb ik mijn boek.’ De Indische man in het boek biecht zijn geheim op in de loge van de vrijmetselarij en stelt daarmee zijn broeders voor een groot dilemma. Mogen vrijmetselaars met hun geheimhoudingsplicht een misdaad verzwijgen? Goemans toegankelijke schrijfstijl maakt Honolulu King tot een boek voor jong en oud.

Nieuwe boek ‘Holy Trientje’

Holy Trientje is het nieuwe boek van Anne-Gine Goemans. Dit is een literaire wereldreis van
zuster Trientje (86) en haar heilige missie: alle atoombommen de wereld uit. Deze non formeert een internationale groep gelijkgestemden waarmee ze een nucleair complex wil binnendringen. Blijven we onverschillig, vraagt Trientje, of komen we eindelijk in actie?
Goemans beschrijft op indringende en humoristische wijze de nucleaire waanzin en het verlangen van een oude zuster naar vrede en goedheid. In een wervelende zoektocht neemt de schrijfster ons mee naar Fukushima, Amerika en de Marshalleilanden.

Praktische informatie

In verband met de coronamaatregels is het verplicht om bij binnenkomst een mondkapje te dragen. Dit kan af als u gaat zitten. Verder vragen wij u te reserveren voor deze lezing via: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl . Datum: donderdag 12 november. Aanvang 20.00 uur. Locatie is Bibliotheek Twello. Kosten donateurs € 2,50 en niet-donateurs € 7,50.

Op onze website is altijd de actuele informatie over de corona maatregelen te vinden.