InTwello

Korderock bij Korderijnk

Lokatie

Restaurant Korderijnk

Datum & tijd

  • 18/10/2019
  • 19:30
  • 24:00

Op vrijdagavond 18 oktober 2019 vindt de eerste editie van Korderock plaats bij Korderijnk in Twello. Het gloednieuwe indoor festival is bedoeld om muzikanten uit de regio Stedendriehoek te ondersteunen. Op het podium krijgen zij niet alleen de kans om zich te tonen aan een breed publiek, ook de opbrengsten van de tickets gaan naar de bands.

Op de bijzondere avond zullen rockbands The Velvets (Deventer), Postmaster General (Deventer) en soul-/funkband Eli and Friends (Twello) zich ten gehore brengen. De zalen van Brasserie Restaurant Korderijnk worden voor de gelegenheid omgebouwd tot een heuse rock-tempel met een groot podium. Tickets zijn in de voorverkoop bij de bands en bij Korderijnk verkrijgbaar en beperkt aan de deur op de avond zelf. Op de facebook-evenementpagina van Korderock is meer informatie te vinden over het evenement, ticketverkoop en de bands. De deuren zullen om half 8 opengaan en rond half 1, net op tijd voor de laatste trein, zal de laatste noot gespeeld worden.

– Support lokale muzikanten –
Het indoor festival is opgezet om muzikanten uit de regio te ondersteunen en een kans te geven zich verder te ontwikkelen. Ze krijgen de vrijheid om hun eigen show samen te stellen. Ook gaan ze naar huis met een geldbedrag om kosten te dekken voor hun instrumenten of om bijvoorbeeld te investeren in studio opnames of merchandise. Zo gaat de volledige ticket opbrengst naar de muzikanten die op de avond spelen. Met Twello als hart van de Stedendriehoek, leent het zich als de ideale plaats om de muzikanten bij elkaar te brengen. Als extra zal er ook een donatiepot aanwezig zijn, de opbrengst hiervan gaat naar een lokaal initiatief voor de jeugd, die de bands samen zullen kiezen.

– De bands –
Postmaster General is gearriveerd om de alternatieve rockscene aan te sterken. Dit powertrio onder leiding van drummer Niels van der Ree, speelt stevige muziek met stoner invloeden in de richting van Queens of the Stone Age en Wolfmother. Ze zullen onder andere hun eerste EP, Ruins of Tomorrow, ten gehore brengen.
The Velvets spelen stevige rock waarbij je niet stil kan blijven staan. Gepassioneerd en geïnspireerd door bands als Queens of the Stone Ages en Royald Blood, spelen Iggy, Jarik en Mart garage-rock met blues invloeden.
Eli and Friends staan voor je klaar om een goed feestje te bouwen. Met hun swingende sound brengen ze Molukse muziek samen met disco, funk en soul.

– Brasserie Restaurant Korderijnk –
Naast lekker eten kun je bij Brasserie Restaurant Korderijnk steeds vaker terecht voor leuke evenementen die net even anders zijn. Ze beschikken over een ideaal podium en een zaal waarin de perfecte sfeer neerzet kan worden voor een avond met live muziek, om de lokale muziekscene een impuls te geven. Er is ruimte voor alle genres, van swingend tot stevig gitaarwerk