InTwello

Kader Abdolah op bezoek in bibliotheek Twello

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 15/02/2018
  • 20:00

Op verzoek van de Boekenvrienden komt Kader Abdolah donderdagavond 15 februari naar bibliotheek Twello.

Kader Abdolah groeide op in een religieuze familie, in een streek waar de islam streng werd nagevolgd. Zijn vader was een doofstomme tapijtrestaurateur met een verstandelijke beperking. De beperking van zijn vader zorgde ervoor dat Abdolah geen gemakkelijke jeugd had, omdat hij de vaderrol op zich moest nemen. Omdat hij hoopte ooit zijn betovergrootvader Qhaem Megham Ferahni na te volgen en schrijver te worden, verdiepte hij zich vanaf zijn twaalfde jaar in de Westerse literatuur. Hierdoor raakte hij ook geïnteresseerd in de Westerse samenleving. Tijdens zijn studietijd sloot hij zich aan bij een linkse politieke partij die zich verzette tegen het bewind van de sjah en later tegen dat van de ayatollahs.

Na zijn vlucht uit Iran in 1988 kwam hij door tussenkomst van het Hoge Commissariaat van de Vluchtelingen in Nederland terecht. Hij kreeg een woning toegewezen aan de IJssel, even buiten Zwolle.

Sinds zijn eerste verschijning van het boek ‘’De adelaars’’ (1993) heeft Kader Abdolah een grote reeks boeken uitgebracht. Zijn laatste verschenen boek Salam Europa!, is een boek over nieuwsgierigheid en belangstelling voor de ander.

In deze roman neemt Abdolah de lezer mee op reis door het Europa van de negentiende eeuw. Ze reizen mee met de karavaan van een Perzische Sjah. Veel facetten van het toenmalige maar ook van het huidige Europa komen aan bod. Verbeelding en realiteit lopen door elkaar in deze prachtige vertelling.

Aanvang 20.00 uur. De toegang bedraagt € 5,00 Donateurs van de Boekenvrienden gratis toegang. Reserveren is gewenst via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl