InTwello

Gezocht: vrijwilligers met een passie voor taal!

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 19/02/2019
  • 19:00
  • 26/03/2019
  • 22:00

Taalhuis Brummen-Voorst is op zoek naar taalvrijwilligers. Landelijke cijfers geven aan dat 2,5 miljoen volwassenen de Nederlandse taal niet goed beheersen.
Ook in de gemeente Brummen en gemeente Voorst is het niet goed spreken van de Nederlandse taal voor veel inwoners een probleem in het dagelijkse leven. Van voorlezen, tot aan helpen met huiswerk of het betalen van rekeningen.

Vrijwilligers zijn hard nodig

Om aan de vraag van de taalvragers te voldoen zijn vrijwilligers hard nodig. Daarom doet het Taalhuis Brummen-Voorst een oproep aan een ieder die passie heeft voor taal en een ander wil helpen om de Nederlandse taal beter te spreken, lezen of schrijven. Dit kan in groepsverband of als taalvrijwilliger.

Taalvrijwilliger worden?

Om te zorgen dat elke taalvrijwilliger een rol krijgt die past, wordt goed gekeken naar wat de interesses en ervaringen zijn. Daarom start het Taalhuis in februari met de taaltraining ‘’Taal voor het leven’’. Deelname is gratis, na het afronden van deze training wordt de taalvrager ingezet om een taalvrager verder te helpen.

Deze training wordt gegeven op dinsdag 19 februari en 5, 12 en 26 maart in de bibliotheek in Twello. Tijd van 19.00 – 22.00 uur. Max. 14 deelnemers
Aanmelden en/of meer informatie? Mail naar: taalhuis@bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Taalhuis Brummen-Voorst is een netwerkorganisatie. De partners zijn: Gemeente Voorst, Gemeente Brummen, Bibliotheek Brummen/Voorst, Mens en Welzijn Voorst, Stichting Welzijn Brummen, Vluchtelingenwerk, Toptaal, Aventus en Stichting Lezen en Schrijven.