InTwello

EERSTE WANDEL 1-2 DAAGSE IN TWELLO

Lokatie

Omgeving van Twello

Datum & tijd

  • 25/05/2019
  • 07:00
  • 26/05/2019
  • 17:00

Wandelen wordt steeds populairder! Mede door de overheden die overal prachtige wandelroutes aanleggen die dorpen en steden via prachtige fiets en voetpaden verbinden. Dwars door weilanden, bossen, langs beken en langgoederen. Alle reden om de eerste wandel 12 daagse Twello te organiseren. Een wandeltocht 3.0! Wat dat inhoudt, lees je hieronder.

Zaterdag 25 en/of zondag 26 mei 2019

Iedereen kan zelf bepalen of je op zaterdag of zondag loopt of er een wandel tweedaagse van maakt (ideaal als voorbereiding op de vierdaagse van Nijmegen en Apeldoorn). Je kunt kiezen uit afstanden tussen 5 en 25 km. En ook mag je bij de tweedaagse zelf bepalen of je per dag verschillende afstanden loopt.

Start en finish marktplein Twello

De start en finish is in het centrum van Twello. Starten kan vanaf 7.00 uur in de ochtend tot 14.00 uur. Iedereen dient wel om 17.00 uur binnen te zijn.

Routes: zaterdags de IJsselvallei, zondags ‘t Gelders Landschaps

Je kunt per dag kiezen uit vijf routes, tussen de 5 en 25 km, waar zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van goed te bewandelen voet en fietspaden, rustige landweggetjes, dijken en landgoederen. Het blijven openbare wegen, zodat de verkeersregels wel in acht dient te worden gehouden. Honden mogen, mits aangelijnd, gratis meelopen!

Onder weg is er vermaak, educatie, eten en drinken

De Wandel 12 Daagse Twello is absoluut niet saai. Naast de fraai uitgezochte routes kun je onderweg ook gebruik maken van sommige boeren, landgoederen, educatiecentra, kerken etc. die hun deuren voor de wandelaars hebben opengesteld. Daarnaast staan er langs het parkoers standjes die eten en drinken aanbieden, al dan niet lokaal gemaakt. Ook gaan routes langs horecabedrijven die speciale wandelaanbiedingen op het menu hebben staan. Veel wordt gratis aangeboden of tegen kostprijs, maar neem ook wat geld mee voor die speciale lunch, koffie of andere lekkernijen bij de horecabedrijven.

Wandel medaille en gratis naar de sauna!

Iedere deelnemer ontvangt bij de finish een fraaie medaille en een gratis dagje Sauna! Deze wordt u aangeboden door Thermen Bussloo.

Borrelen of dineren in Twello

De horecabedrijven in het centrum van Twello bieden iedere wandelaar na afloop een speciale aanbieding aan. Dat varieert van een 3 gangenmenu tot een heerlijke borrel. En als het weer meewerkt, is het na zo’n wandeltocht heerlijk toeven op een van de terrassen in het centrum van Twello. Wil je meedoen, schrijf je dan snel in via https://startfinish.nl/events/wandelweekend-twello/

De kosten voor deelname variëren per afstand:

  • 5 km zaterdag 5,00 euro, zondag 5,00 euro, beide dagen 9,00 euro (jeugd tot 16 jaar mag gratis mee!)
  • 10 km zaterdag 7,00 euro, zondag 7,00 euro, beide dagen 12,50 euro (jeugd tot 16 jaar mag gratis mee!)
  • 15 km zaterdag 9,00 euro, zondag 9.00 euro, beide dagen 15 euro (jeugd tot 16 jaar mag gratis mee!)
  • 20 km zaterdag 11.00 euro, zondag 11.00 euro, beide dagen 17,50 euro (jeugd tot 16 jaar mag gratis mee!)
  • 25 km zaterdag 12,50 euro, zondag 12,50 euro, beide dagen 20,00 euro (jeugd tot 16 jaar mag gratis mee!)