InTwello

Concerten in Sint Martinuskerk

Lokatie

Sint Martinuskerk Bussloo

Datum & tijd

  • 26/01/2019
  • 20:00

Komend voorjaar organiseert Stichting Sint Martinuskerk Bussloo in samenwerking met In Goede Handen Management vier concerten op de zaterdagavond. Het eerste concert vindt plaats op 26 januari om 20.00 uur.

Het Theodorakisconcert ‘Muziek en poëzie uit de gevangenis’ van Hanneke Evink (zang) en Juul Beerda (accordeon) wordt gegeven in het kader van de Nationale Week van de Poëzie en van de Nationale Holocaust Herdenking. De Griekse componist Mikis Theodorakis is wereldberoemd door zijn filmsong ‘Zorba de Griek’ en door zijn ‘Mauthausen Liederen’. Hij heeft deze liederen geschreven als politieke gevangene van het kolonelsregime in Griekenland van de jaren ’60. Het zijn liederen van hoop, geloof en liefde, gebaseerd op gedichten van Iakovos Kambanellis (gevangene in het concentratiekamp Mauthausen) en de ZuidAmerikaanse dichter/banneling Pablo Neruda.

Kaarten bestellen

De Mauthausen Liederen zijn in ons land bekend geworden door een uitvoering ervan door Liesbeth List in een vertaling van Lennaert Nijgh. Deze avond zingt Hanneke met begeleiding van Juul deze liederen. Schilderijen van Charlotte Salomons vormen het decor van het concert.Na afloop is er gelegenheid te spreken over het concert in relatie met de schilderijen. Kaarten om het concert bij te wonen zijn verkrijgbaar aan de kerk voor €17,50. CJP €10,.Kinderen mogen gratis mee. In de voorverkoop kosten de kaarten €15,.

Kaarten bestellen kan via: www.sintmartinuskerk-bussloo.org of via 085-8770376