InTwello

Bibliotheek en Energierijk Voorst samen voor duurzaamheid

Datum & tijd

  • 08/11/2019
  • 29/11/2019

Energie besparen, zonnepanelen, elektrisch rijden, zie jij door de bomen het duurzame bos nog? In de maand november komt het thema duurzaamheid bij de Bibliotheek veel aan bod. November is de maand van de grootste nationale leescampagne Nederland Leest en die staat in het teken van duurzaamheid. Daarom hebben wij de handen ineen geslagen met Energierijk Voorst.

Duurzame vrijdagmiddagen

Op alle vrijdagmiddagen in november, 8, 15, 22 en 29 november, is er van alles binnen en buiten de Bibliotheek te doen. Op de markt is een elektrisch voertuig te zien en aan de hand van een zonnepaneel kun je meer leren over duurzaam energie opwekken. Loop je door de Bibliotheek in, dan kun je al je duurzame vragen stellen aan de energiecoach en energieadviseur van Energierijk Voorst.

Praktische thema-avond

Op woensdag 27 november komt Energierijk Voorst ’s avonds naar de Bibliotheek in Twello. Tijdens een thema-avond over duurzaamheid kun je er terecht voor de praktische zaken rondom dit thema. Misschien heb jij een heel concrete vraag, waar de specialisten van Energierijk Voorst je verder mee kunnen helpen. Er komt van alles aan bod, denk aan vragen zoals: Mijn cv-ketel moet worden vervangen, moet ik een warmtepomp kopen of toch nog even wachten? Ik heb wel spouwmuur-isolatie maar die is oud en niet meer zo goed. Kan ik daar nog wat mee? Mijn dak ligt niet op het zuiden of ik heb een deel van de dag schaduw op mijn dak, loont het dan om zonnepanelen te nemen?

Praktische informatie

De energiecoach en energieadviseur van Energierijk Voorst zijn vier vrijdagmiddagen aanwezig in de Bibliotheek aan het Marktplein in Twello. Zij staan tussen 14.00 en 16.30 uur voor je klaar. De thema-avond op 27 november begint om 20.00 uur. Toegang is voor alle activiteiten gratis. Zie ook www.bibliotheekbrummenvoorst.nl