InTwello

Bezoek tentoonstelling ‘75 jaar bevrijding in Voorst’

Lokatie

Bibliotheek Twello

Datum & tijd

  • 24/02/2020
  • 11/05/2020

Burgemeester Jos Penninx opende afgelopen zaterdag in de Bibliotheek in Twello de tentoonstelling ’75 jaar bevrijding Voorst’. Deze tentoonstelling is een initiatief van de Oudheidkundige Kring Voorst in nauwe samenwerking met de Bibliotheek. Er is een gevarieerd aanbod materiaal uit eigen archieven én collecties van inwoners samengebracht waardoor een mooi overzicht over het leven in de oorlog ontstaat. Thema’s die aan bod komen zijn onder andere bevrijding, dagelijks leven, geallieerden en verzet.

Vrijheid

Tijdens de opening herinnerde de burgemeester het publiek dat in grote getale naar de Bibliotheek was gekomen aan het feit dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is. “Het is goed dat jong en oud zich realiseren dat vrijheid steeds opnieuw verwoord en getoond moet worden. Opkomen voor vrijheid vraagt moed, vraag jezelf ook steeds af of jij opkomt voor de vrijheid van jezelf en mensen om je heen.’’

Voorster jeugd

Ondanks dat de burgemeester het een eer vond om de tentoonstelling te mogen openen, wilde hij dit niet alleen doen. Samen met een aantal basisscholieren onthulde hij de vitrines en tafels met verschillende materialen. De jeugd ging daarna aan de slag met een Kahoot-quiz. Kinderen die zelf een quiz willen maken, worden daartoe van harte uitgenodigd. Ook deelnemen aan een bestaande quiz kan natuurlijk, zoek maar op ‘Twello’ en ‘vrijheid’, dan komen alle quizvragen overzichtelijk bij elkaar.

Bezoek de tentoonstelling

De tentoonstelling is te bezoeken tijdens openingstijden van de Bibliotheek aan het Marktplein. Toegang is voor iedereen gratis, leden en niet-leden van de Bibliotheek zijn van harte welkom.