InTwello

15e Snert(wandel)tocht

Lokatie

Omgeving Klein Amsterdam

Datum & tijd

  • 21/10/2018

Op zondag 21 oktober organiseert Buurtvereniging Klein Amsterdam, in samenwerking met de KWBN, voor de 15e maal de Snert(wandel)tocht. Daarbij zal dit jaar voor het eerst ook parallel hieraan een fietstocht worden uitgezet. Dit jaarlijks terugkerende evenement, dat mede mogelijk gemaakt wordt door de lokale ondernemers en een groep enthousiaste vrijwilligers, start en eindigt in het buurtschap Klein Amsterdam aan de rand van de stedendriehoek tussen Apeldoorn en Zutphen. Deze tocht leidt de wandelaar en fietser door het verrassend veelzijdige gebied tussen Veluwe en IJssel.

15e editie

Omdat we dit jaar de 15e editie van dit evenement organiseren, zal er voor de recreatieve fietser een fietstocht van 25 kilometer uitgezet worden en hebben we voor de deelnemende kinderen een leuk extraatje.

Routeinformatie

Ieder jaar wordt er een andere route uitgezet. De route van dit jaar gaat richting Voorst en de Voorsterklei. Een gebied dat volledig heringericht is in het kader van Ruimte voor de Rivier. In Cortenoever en Voorsterklei zijn landinwaarts nieuwe dijken gekomen, waardoor de IJssel bij hoogwater meer ruimte krijgt. De huidige dijken zijn op enkele plaatsen verlaagd tot drempels. Alléén bij extreem hoogwater stromen de gebieden tussen de oude en nieuwe dijk mee en verlagen dan de waterstand in de IJssel. Cortenoever en Voorsterklei gaan gemiddeld 1x per 25 jaar mee stromen met de IJssel, waardoor de landbouwfunctie kan blijven bestaan.

Bij iedere route ontvangt u tevens enige informatie over de omgeving die u aandoet, de ontstaansgeschiedenis van het landschap en de bezienswaardigheden die u op de route aantreft. Leuk om te bewaren als aandenken of voor in uw wandelboekje!

Men heeft de keuze tot het wandelen van 10, 15, 20 of 25 kilometer. Iedere route doet halverwege hetzelfde rustpunt aan. Mits aangelijnd is het toegestaan om uw hond mee te nemen. En uiteraard is er voor de liefhebber een warme kop snert te verkrijgen.

Kosten

Voor deelname aan deze wandeltocht vragen wij een kleine vergoeding. Op vertoon van lidmaatschap bedragen de kosten voor leden van een wandelbond € 2,50 per deelname. Voor overige deelnemers (ook voor de fietstocht) bedragen de kosten € 3,50 per deelname.

Pendeldienst openbaar vervoer

Mocht u met het openbaar vervoer reizen dan kunt u op de lijn Apeldoorn – Zutphen op het station Voorst-Empe uitstappen. Wij zullen u kosteloos van het station halen. Neemt u hiervoor (op de dag zelf) telefonisch contact op. Uiteraard brengen wij u nadien ook weer naar het station toe. Het station ligt op 3,5 kilometer afstand van de startlocatie.

Afstanden en starttijden:

25 km: start tussen 08.30 – 11.00 uur

20 km: start tussen 08.30 – 12.00 uur

15 km: start tussen 08.30 – 13.00 uur

10 km: start tussen 08.30 – 13.30 uur

25 km: start tussen 08:30 – 13:30 uur (FIETSEN)

Vertrek en aankomst:

Boerderij De Diederik
Gravenstraat 30
7383 RK Klein Amsterdam (Voorst)

(Rustpunt op de route)

Contact

De organisatie is op de dag van de snerttocht te bereiken op de
volgende telefoonnummers:  06 – 44 34 75 04 of 06 – 53 26 15 87.