InTwello

Denen enthousiast over Beursvloer Voorst

TWELLO.-AOC Oost had tijdens de derde editie van Beursvloer Voorst een internationaal karakter. Een delegatie uit het Deense Esbjerg was te gast in Twello. In Denemarken bestaan ook plannen om een Beursvloer te gaan organiseren. Met veel inspiratie en enthousiasme keerden de aanwezigen weer huiswaarts om ook daar een Beursvloer te organiseren.

Burgemeester Jos Penninx gaf in zijn openingswoord aan dat een activiteit zoals de Beursvloer perfect past binnen het sociale domein. Het is van het grootste belang juist in deze tijd de krachten te bundelen. Voorst kan en mag trots zijn op deze nieuwe manier van samenwerking’’. Ook voor het geven van aandacht aan JOGG, jongeren op gezond gewicht, is een Beursvloer Voorst een mooi podium om zich te presenteren.

Speeddates
Bedrijven en maatschappelijke organisaties konden tijdens speeddates onderzoeken of zij iets voor elkaar konden betekenen. Het was de bedoeling dat zij diensten uitwisselden met gesloten beurzen. De matches die zij maakten werden schriftelijk vastgelegd, door een hoekman ondertekend en verschenen op een groot beeldscherm zo dat voor een ieder direct zichtbaar was welke overeenkomsten gestalte hadden gekregen. Maar liefst 32 bedrijven gingen succesvolle matches aan met 35 stichtingen en verenigingen. Vertegenwoordigers van bijvoorbeeld Klarenbeeks Belang, zwembad de Schaeck en Trimenzo, toonden zich ingenomen over deze nieuwe vorm van samenwerken. In twee uur tijd zijn er 123 matches gemaakt die, als ze zouden worden omgezet in geldwaarde een bedrag van 61.500 euro zouden vertegenwoordigen.

Deals maken daar was het allemaal om begonnen en dat bleek toen de eindstand bekend kon worden gemaakt. Wilco Huisman, voorzitter en organisator van de Beursvloer, was erg in zijn nopjes met het aantal matches dat tot stand was gekomen. Dit grote succes gaat zeker weer zorgen voor een vervolg.

Superaanbieding
Een aantal bedrijven maakten door middel van een superaanbieding een extra aantrekkelijke match. Uit de drie organisaties die zich hadden geprofileerd werden de volgende winnaars getrokken: 1. De aanbieding van Van Drimmelen Noorman Slaghekke notariaat is gewonnen door: Mens en Welzijn Voorst. 2. Schimmel & Plante is gewonnen door: Trimenzo. 3. Rabobank Apeldoorn en omgeving is gewonnen door twee organisaties, SV Twello en de Oudheidskundige Kring Voorst.

Stuurgroep en Partners
De stuurgroep van Beursvloer Voorst bestond uit Harjo Pinkster, Wim Vrijhoef, Wim Demmers, Henk Zenderink, Inka Dumaij, Janneke Schippers, Freek Kamminga en Wilco Huisman. De Beursvloer Voorst werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Apeldoorn en omgeving, Gemeente Voorst, Voorster Nieuws, Mens en Welzijn Voorst, Stichting Kamminga Advies Maatschappelijk Ondernemen, Huisman Sportmanagement & Advies, Yellow Pirates, Van Drimmelen Noordman Slaghekke notariaat, Schimmel & Plante en AOC Oost.