InTwello

Cadenza leidt Sinterklaas naar burgemeester

TWELLO.- Alles was anders dit jaar bij aankomst van Sinterklaas in Twello. Hij kwam niet zoals gebruikelijk per trein uit Meppel naar Twello, maar in een witte limousine, die niet zichtbaar voor het publiek ergens geparkeerd stond. Muziekvereniging Cadenza begeleidde hem vervolgens naar het Marktplein waar burgemeester Jos Penninx al een tijdje op hem stond te wachten.

De overmoedige Pieten op het podium zagen de Sint in de verte eindelijk aankomen. Lopend, want de schimmel Amerigo was vermoeid van de lange tocht door Meppel en Sinterklaas gunde hem vervolgens zijn rust. En dat lopen ging prima, al is Sinterklaas al zo oud. Wuivend, zwaaiend en handenschuddend liep hij omringd door zijn strooiende Pieten af op de tent waar de burgemeester hem begroette. Daar waren zo veel kinderen aanwezig dat hij niet eens kans zag om in zijn zilveren zetel plaats te nemen. Hij werd bestormd van alle kanten door enthouisaste en gillende kinderen die allemaal een glimp van hem op wilden vangen.

104 gedichten

Natuurlijk was er ook dit jaar weer een gedichtenwedstrijd georganiseerd waar De Wingerd, De Kleine Wereld en de Martinusschool met in totaal 104 inzendingen. De burgemeester heeft het heel moeilijk gehad uit al die prachtige gedichten de beste te kiezen, maar het is hem uiteindelijk gelukt. Noor Jansen (11) uit groep 8  van de Martinusschool had er veel werk van gemaakt een origineel gedicht te bedenken met leuke tekeningen. Dat gedicht mocht zij op het podium naast de burgemeester en Sinterklaas voorlezen en dat deed ze uitstekend. Sinterklaas was verrukt over het gedicht en belooofde het in zijn slaapkamer op te hangen. Van de burgemeester ontving Noor een cadeau, dit jaar een boek “De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen’ en maar één chocoladeletter, want: “We moeten niet zo veel zoetigheid eten’, benadrukte de burgemeester, waarmee hij zonder enige twijfel gelijk had.

Spetterend feest

DJ Bennie zorgde vervolgens voor een prachtig feest en de ‘Pepernotenmusical’ werd uitgevoerd door muziekvereniging Excelsior. Sinterklaas, de Pieten en de kinderen deden er aan mee en er werden veel Sinterklaasliedjes gezongen en acts opgevoerd. Na een vermoeiende dag vertrok Sinterklaas onder enorm gejuich door de kinderen uiteindelijk weer in de witte limousine. Op weg naar huis na de ‘after party’ werd er door vele kinderen nieuwsgiering in de slaapkamer van de Sint gegluurd, die in een leeg winkelpand aan de van Ghentstraat is ingericht. Een knusse kamer met een groot bed en een rode sprei, verlicht door het gezellige schijnsel van een schemerlamp. En natuurlijk kan Sinterklaas ook televisie kijken op zijn kamer. Boven het bed pronkt een indrukwekkend portret van de burgemeester in een prachtige lijst en op de grond liggen vele cadeaus, pakjes en speelgoed dat allemaal nog naar de kinderen in Twello en de omgeving gebracht moet worden. Dus of Sinterklaas tijd gevonden heeft in zijn bed te slapen dat is nog maar zeer de vraag, want alle kinderen hadden natuurlijk hun schoen gezet en er mocht niet één worden overgeslagen.

Fotografie: Yoran Fotografie