InTwello

Buurman Vleesch en Vis genomineerd voor “Worstmakerij en traiteur van het jaar 2016”

Het Worstmakersgilde is een stichting waar zeer bekwame worstmakers en traiteurs van Nederland worden toegelaten. Zij beheersen dit ambacht in de toppen van de vingers. De bij het Worstmakersgilde aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij en traiteurkeuken worden regelmatig, maar onaangekondigd, opgeroepen voor de keuring van worst, vleeswaren, salades en maaltijden etc. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Bekwame keurmeesters nemen de producten heel kritisch onder de loep.

Gelet wordt op smaak, geur, versheid, malsheid en ambachtelijke kwaliteit van de zelfgemaakte producten. Tevens worden er steekproefsgewijs een aantal producten beoordeeld op microbiologische voedselkwaliteit. Per gekeurd product worden een aantal punten toebedeeld. Van alle deelnemers wordt uiteindelijk een laatste selectie van de 14 beste slagerijen bekend gemaakt. Zij strijden om de felbegeerde titel ”Worstmakerij en traiteur van het jaar”.

Alle medewerkers van Slagerij Buurman Vleesch en Vis staan er klaar voor om de prachtige prijs in de wacht te slepen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de landelijke jaarbijeenkomst op 18 januari a.s. in de evenementenhal in Gorinchem. Het maken van de lekkerste eigengemaakte worst, vleeswaren en traiteur producten staat bij Slagerij Buurman Vleesch en Vis uit Twello hoog in het vaandel.

Voor Jurgen Buurman en zijn team zijn het spannende tijden. ”Zij blijven hun klanten informeren over de gang van zaken”.