InTwello

Burgernet vervangt SMS-Alert in gemeente Voorst

VOORST – Op alle adressen in de gemeente Voorst wordt deze week een brief bezorgd van burgemeester Jos Penninx waarin hij een oproep doet aan de inwoners van Voorst om zich aan te melden bij Burgernet.

Ogen en oren
Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven met de achterliggende gedachte: hoe meer ogen en oren de politie kan gebruiken bij de opsporing van vermiste personen of verdachten, hoe groter de kans dat ze opgespoord worden. Burgernet vervangt het SMS-Alert waar de politieregio Noord- en Oost-Gelderland voorheen gebruik van maakte. Met Burgernet kunnen naast de sms-berichten ook gesproken berichten naar mobiele en vaste telefoons verzonden worden.

Burgernetactie
Zodra er bij de meldkamer van de politie een melding binnenkomt van bijvoorbeeld een vermist kind, een diefstal of een inbraak, wordt er een Burgernetactie gestart. Deelnemers aan Burgernet krijgen, wanneer zij in het betreffende postcodegebied wonen of werken, een sms of ingesproken bericht op hun vaste of mobiele telefoon. Als de deelnemer naar aanleiding van dit bericht iets ziet, dan kan die persoon dat via een speciaal telefoonnummer doorgeven.

Het aantal Burgernetacties varieert per postcodegebied van enkele keren per maand tot eens in de paar maanden. Inwoners van de gemeente Voorst kunnen zich aanmelden voor Burgernet door het formulier op de achterkant van de brief in te vullen of via www.burgernet.nl.

 

Bron: de Stentor