InTwello

Boeiende uitvoering Twellose Accordeon Vereniging

Twellose_accordeon_vereniging

TWELLO.- Nadat Gob Lorenz, voorzitter Twellose Accordeon Vereniging, een welkomstwoord heeft gesproken en wethouder Harjo Pinkster met zijn echtgenote als eregasten heeft begroet, volgt er direct een stormachtig begin van het A-orkest, dat het spits afbijt in een goed gevulde zaal in Jachtlust.

Het is de jaarlijkse uitvoering en de drie orkesten staan onder leiding van Henny Huigen-Davelaar, die ooit het dirigentenstokje van haar vader overnam. Ze spelen prettig in het oor liggende en herkenbare melodieën. Ladyspeaker Hanny Reinders leidt iedereen met haar charme en veel achtergrondinformatie door het programma. Het leidmotief uit de musical Cats wordt met veel passie gespeeld; een song die iedereen kent maar die toch blijft boeien. ‘One moment in time’ werd in de jaren tachtig op de Olympische en Paralympische Spelen vertolkt en La Spagnola, ooit op de Broadway in een musical vertolkt door Doris Day en Bing Crosby, brengt Schwung op het podium.

B en C-orkest komen vervolgens samen op en het C-orkest (het leerlingenorkest) met de jongsten begint met gitaar, een drummer en twee keyboards. Een optreden voor publiek is geen dagelijkse kost en betekent voor hen: aandacht en concentratie. De grootmoeder van Stella, Willy Smit, begeleidt beide jeugdorkesten op de viool.  Zangeresje Bente ontroert menigeen door haar lieve stem, die ze bij de meeste songs inzet. En ook het B-orkest, bestaande uit gitaren, piano, keyboards en drummer, brengt Renate mee als hun zangeres. Al gauw weet zij iedereen te overtuigen met haar heldere en zuivere stem. Als ze door het opklimmen van het volume en moeilijke passages haar stem goed kan ontvouwen, dan hoort iedereen pas goed hoeveel talent ze heeft. In de pauze is er een verrassing: Renate, Marloes en Tim zingen en spelen op verschillende muziekinstrumenten. En dan sluit het A-orkest de avond af met verschillende stemmingsvolle nummers. Hoogtepunt is het laatste nummer: In the Mood van Glenn Miller, de Amerikaanse jazztrombonist, bigbandleider en arrangeur in een tijd dat de swing populair was. Een denderend applaus kan vervolgens niet uitblijven.

Bron: Voorster Nieuws