InTwello

Blokker Twello opent donderdag 8 oktober

TWELLO.- In tegenstelling tot eerdere berichtgeving ziet Fons Viester zich genoodzaakt zijn nieuwe Blokker vestiging een week later dan gepland te openen. De oorspronkelijke datum van 1 oktober kan door de vele werkzaamheden die nog moeten worden verricht niet bewaarheid worden en wordt verschoven naar donderdag 8 oktober.

‘’Wel een (kleine) tegenvaller”, volgens Viester, ‘’maar dan staat er ook een winkel die voldoet aan de Blokker formule en aan deze tijd. De winkel met een oppervlakte van 340 m2. 80 m2 meer dan oorspronkelijk, krijgt een geheel nieuw concept dat er op gericht is de consument de grootst mogelijke service te bieden.’’

Nieuwe winkelformule Blokker is succesvol
De nieuwe winkelformule van Blokker is succesvol, claimt de winkelketen. In de acht winkels waar de formule sinds enkele maanden wordt toegepast, ligt de omzet ‘duidelijk’ hoger dan in de oude situatie. In de acht zogenoemde pilotwinkels zijn onder andere nieuwe producten geïntroduceerd en is de indeling veranderd. Medewerkers zijn uitgerust met een tablet waarmee de klant snel van extra informatie kan worden voorzien. Blokker zet daarnaast sterker in op online activiteiten.

Acht Blokker-werelden
Blokker wil voortaan volop inzetten op “meer sfeer, gemak en mode in het huishouden”. Daartoe nam de Nederlandse huishoudketen niet alleen het assortiment maar ook het volledige interieur onder handen. Dat alles na uitgebreid consumentenonderzoek en tests. De grootste vernieuwing is het opdelen van het assortiment in acht ‘werelden’. Zo moet de consument makkelijk het juiste product kunnen vinden: ‘schoonmaken & huishouden’, ‘wassen & strijken’, ‘koken & bakken’, ‘eten & tafelen’, ‘opbergen & organiseren’, ‘wonen & sfeer maken’, ‘spelen & verrassen’ en ‘actueel’. Lagere schappen, heldere verlichting en inspirerende instore communicatie moeten het geheel extra overzichtelijk maken.

Exclusieve partnerships
Een ander belangrijk element in de nieuwe formule zijn exclusieve partnerships. Zo pakt de nieuwe Blokker uit met een geselecteerd assortiment 24Kitchen-artikelen. Blokker heeft met de chefs van Nederlands grootste food platform een collectie kookartikelen samengesteld met onder andere een vijzel, een marmeren werkplaat, een vispan en een messenset. Onder de naam ‘Rudolph’s Bakery’ krijgt 24Kitchen-chef Rudolph van Veen ook nog een collectie bakartikelen. Daarnaast gaat Blokker ook de verkoop van een selectie populaire Douwe Egberts-geschenkartikelen uittesten. Klanten zullen er hun D.E-waardepunten kunnen verzilveren. Ook komt er nog een exclusieve collectie keukentextiel.

Speciale openingsacties
Natuurlijk gaat de opening met speciale acties gepaard, zo krijgen de eerste 200 klanten tijdens de openingsdag een Blokkertas die gevuld is met huishoudelijke artikelen. Daarnaast wordt er gratis Douwe Egberts koffie verstrekt. Verder acties kunt u de komende weken middels advertenties in het Voorster Nieuws vinden.