InTwello

BIEB magazine 6 gratis verkrijgbaar in de Bibliotheek

In deze editie: hoe motiveer je kinderen en tieners?

De zesde editie van BIEB magazine ligt vanaf begin september klaar in de Bibliotheek. Deze editie van het magazine staat in het teken van motivatie: Hoe motiveer je kinderen en tieners, bijvoorbeeld om (meer) te lezen? BIEB magazine is speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen van 0 tot 16 jaar en is ook digitaal te lezen op www.biebmagazine.nl.

Leesmotivatie

Kinderen hebben veel profijt van lezen en voorlezen. Dat komt uit meerdere onderzoeken naar boven, maar hoe motiveer je kinderen om te gaan lezen? In het magazine komen allerlei vragen aan bod die met motivatie samenhangen: Hoe werkt het tienerbrein? Hoe kunnen ouders hun kind motiveren, bijvoorbeeld om (meer) te lezen? Wat zijn de pluspunten van het lezen van stripboeken? De antwoorden op deze en vele andere vragen staan in de nieuwste editie van BIEB magazine.

Auteur Janneke Schotveld en muzikant Gijs Jolink vertellen daarnaast over de invloed die boeken op hun leven hebben. De Syrische Renad gaat in op het belang van lezen bij het leren van de Nederlandse taal en meester Bart vertelt over de sterke punten van vmbo-leerlingen. Daarnaast vertellen kinderen over hun favoriete boek en gaat het magazine in op alternatieven zoals luisterboeken, zoekboeken en de mooiste apps.

Op maandag 4 september verschijnt de zesde editie van BIEB. Het magazine kan gratis opgehaald worden bij de Bibliotheek (op=op) of online gelezen worden via www.biebmagazine.nl.

— Einde persbericht —

BIEB magazine is een initiatief van het Gelders Bibliotheeknetwerk en wordt mogelijk gemaakt met subsidie van de provincie Gelderland. BIEB magazine is een jaaruitgave en wordt uitgegeven door Rijnbrink in een oplage van 60.000 exemplaren.