InTwello

Bibliotheek weer open!

Afgelopen maandag zijn de deuren van de Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello weer opengegaan. Alle voorbereidingen zijn getroffen om veilig en verantwoord het publiek te kunnen ontvangen. ‘Als Bibliotheek zijn wij natuurlijk heel verheugd om weer open te mogen gaan. We hebben onze werkwijze aangepast in de vestigingen. We gaan werken met een routing en met mandjes bij de deur, aldus Mirjam Wijers (directeur)

De eerste dag druppelden de mensen naar binnen. Veel mensen vonden het fijn weer even zelf door de Bibliotheek te kunnen lopen om een boek uit te zoeken. En inmiddels hebben we een hele kar vol met teruggebrachte boeken. Die blijven drie dagen in ‘quarantaine’ staan voordat ze opnieuw de kasten ingaan. De medewerkers waren blij weer aan het werk te kunnen voor de klanten. Ze waren goed zichtbaar met hun oranje fluoriserende hesjes met de tekst: Pas op: zwenkt uit! Houd 1,5 meter afstand!

De Bibliotheek is wel genoodzaakt een aantal regels te hanteren om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te kunnen waarborgen. Voorop staat dat iedereen alleen welkom is als je je niet ziek voelt. Kom zoveel mogelijk alleen naar de Bibliotheek en houd je bibliotheekpas gereed. Je kunt alleen naar binnen op vertoon van je pas. Ben je een ouder met baby of peuter? Dan tellen jullie samen als één persoon. Blijf wel samen met je kind! Kun je zelfstandig een boek uitzoeken? Dan kun je zonder begeleiding naar binnen.

Afhaalpunten Voorst en Terwolde

De afhaalpunten in zowel Voorst als Terwolde blijven voorlopig gesloten.

Praktische informatie

Voorlopig zijn de Bibliotheken op werkdagen geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. Verdere berichtgeving hierover is te vinden op onze website: www.bibliotheekbrummenvoorst.nl en via onze social media kanalen.