InTwello

Bezoek een duurzaam huis bij jou in de buurt

TWELLO.- Een groot aantal huiseigenaren in heel Nederland doen op zaterdag 7 en 14 november mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De huiseigenaren delen graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun woning hebben verduurzaamd.  Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en inspiratie op te doen om zelf stappen te nemen. Ook de familie de Haan/Draisma stelt hun energiezuinige woning aan het Molenveld in Twello  open.

“Stel: je vind een prachtig oud huis met een grote tuin …. en een maandelijkse energierekening van 220 euro. Wat doe je dan? Je slaat aan het isoleren, je neemt energiebesparende maatregelen en dan zit je nieuwe energierekening zomaar onder de 70 euro met gratis warmte voeten als bonus!” Zij delen hun kennis en ervaringen over hun duurzame woning ook graag tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op 14 november.

Duurzame huizen
De deelnemende huizen in Nederland hebben verschillende duurzame toepassingen zoals isolatie, HR+-ketels,  zonnepanelen, groendaken, pelletkachels etc. Op de website www.duurzamehuizenroute.nl is een overzicht te vinden van alle deelnemende huizen in Nederland.De huizen zijn op 7 of 14 november te bezoeken. Bezoekers dienen zich vooraf in te schrijven via de website.

Uw huis op de kaart
De organisatie van de Nationale Duurzame Huizen Route hoopt dat op 7 en 14 november nog veel meer huiseigenaren hun duurzame ervaringen willen delen. Huiseigenaren die hun huis openstellen en geïnteresseerden die huizen bezoeken, kunnen een leuk weekendje weg winnen in een ecologische bosvilla van vakantiepark Herperduin. Aanmelden en inschrijven op een bezoek kan op www.duurzamehuizenroute.nl.