InTwello

Nieuws

Bibliotheek Twello opent deuren voor jongeren

  Verandering van spijs doet eten. Hoe fijn is het dan dat je vanaf nu weer eens op een andere plek dan je eigen kamer kunt studeren? De deuren van de Bibliotheek in Twello zijn vanaf donderdag voor jongeren geopend om rustig te werken, lezen en studeren. Op afstand, maar toch in gezelschap van anderen. […] Lees verder »

Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Twello

Voor hulp en advies bij vragen over de overheid Zorgtoeslag aanvragen, een vraag stellen aan de gemeente of werk zoeken. Dat moet tegenwoordig allemaal via de computer. Maar veel mensen vinden dit nog lastig. Voor vragen of advies over de websites van de overheid kan iedereen sinds maart terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in […] Lees verder »

Bibliotheek Brummen|Voorst flink gestegen in landelijke ranking

Elk jaar maakt Mark Deckers (bestuurssecretaris van Rijnbrink) verschillende overzichten van prestaties van Bibliotheken in Nederland. Ook dit jaar is Bibliotheek Brummen|Voorst weer gestegen in de ranking. En wel  van de twaalfde plek naar de achtste plek als Best Presterende Bibliotheek van Nederland 2020. 28,7 % van onze inwoners is lid van de Bibliotheek. Het […] Lees verder »

Kom naar de Bieb en haal het gratis boekje van Judith Koelemeijer op!

November is de maand van Nederland Leest met als thema: Eén boek, duizend gesprekken. In november leest heel Nederland daarom één boek, dat lezers cadeau krijgen van de Bibliotheek, hét centrum voor ontmoeting en gesprek. Dit jaar is dat ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ (Atlas Contact) van Judith Koelemeijer. Deze moderne klassieker is voor leden […] Lees verder »

Geef gebruikt gereedschap een nieuwe kans

  Geef gebruikt gereedschap een nieuwe kans Stichting Gered Gereedschap Voorst  is sinds 1995 actief in de gemeente Voorst en de regio Zutphen, Apeldoorn en Epe. De Stichting houdt zich bezig met het inzamelen, opknappen en versturen van gebruikt gereedschap, w.o. naaimachines, naar ontwikkelingslanden. Daar wordt het opgeknapte gereedschap onder meer gebruikt op scholen en […] Lees verder »

Bibliotheken Twello en Eerbeek op zoek naar vrijwilligers

De Bibliotheken in Twello en Eerbeek zijn op zoek naar vrijwilligers, enthousiaste gastvrouwen en -heren. Om de Bibliotheek steeds meer een ontmoetingsplek te laten zijn, worden vrijwilligers gezocht om als gastheer/gastvrouw op te treden en ervoor te zorgen dat iedereen zich thuis voelt. De vrijwilligers ontvangen bezoekers, maken ze wegwijs met de coronaregels en helpen […] Lees verder »

Rijbewijskeuring Zorgsaam ook in Twello

Vanaf donderdag 20 augustus vinden er bij Zorgsaam in Twello rijbewijskeuringen plaats aan de Duistervoordseweg 57. Iedere 3e donderdagmiddag van de maand (van 13.30 tot 16.00 uur) is er een keuringsarts aanwezig. Leden van Zorgsaam (maar ook niet-leden) kunnen zich medisch laten keuren voor de verlenging van een rijbewijs. Dit wordt gedaan door gecertificeerde artsen […] Lees verder »

Openingstijden Bieb aangepast

De afgelopen weken is de Bibliotheek weer opengegaan. Veel mensen hebben hun weg weer kunnen vinden naar onze locaties. De nodige aanpassingen zijn gedaan om veilig en verantwoord te kunnen werken en de openingstijden zijn aangepast. Voorlopig blijven de Bibliotheken tijdens werkdagen alleen s’ middags geopend vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur. Alle ingenomen boeken […] Lees verder »

Bibliotheek weer open!

Afgelopen maandag zijn de deuren van de Bibliotheken in Brummen, Eerbeek en Twello weer opengegaan. Alle voorbereidingen zijn getroffen om veilig en verantwoord het publiek te kunnen ontvangen. ‘Als Bibliotheek zijn wij natuurlijk heel verheugd om weer open te mogen gaan. We hebben onze werkwijze aangepast in de vestigingen. We gaan werken met een routing […] Lees verder »

Vrijwilligers met passie voor taal gezocht

Als Nederlands niet je moedertaal is, kan het een flinke klus zijn om het goed onder de knie te krijgen. Ook in onze regio zijn er mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, schrijven en lezen. Het Taalhuis Brummen|Voorst helpt deze taalvragers bij het leren van onze taal. Hiervoor zoekt het Taalhuis vrijwilligers. Taalvragers Met […] Lees verder »

VoorleesExpress werkt

In gezinnen die meedoen aan de VoorleesExpress wordt de leesomgeving thuis en de taalontwikkeling van de kinderen verrijkt, zo blijkt uit een studie van de Erasmus Universiteit in opdracht van Stichting Lezen. Ouders gaan naar eigen zeggen vaker voorlezen en de boekenkennis en het verhaalbegrip van kinderen groeien. Twintig weken lang wekelijks een voorlezer in […] Lees verder »

Maak uw e-reader vakantieklaar!

Hulp bij installatie e-book account bibliotheek Brummen | Voorst Een fijne vakantie begint met een goede voorbereiding. Denk daarbij ook aan de e-reader. Maak daarom een afspraak bij de Bibliotheek Brummen|Voorst om de e-reader klaar te maken voor het lenen van e-books van de bibliotheek. De hele maand mei hulp op afspraak Leden van de […] Lees verder »

“Overweldigend!” Miriam Gerritsen, projectleider robotica bij bibliotheek Brummen- Voorst, heeft geen ander woord voor het succes van de roboc@r op het landelijke bibliotheekcongres.

Bibliotheek Brummen – Voorst scoort op landelijk congres Programmeermobiel voor onderwijs en bibliotheekbezoeker De roboc@r is een initiatief van bibliotheek Brummen- Voorst samen met twee andere Veluwse bibliotheken, Provinciale Ondersteunings Instelling Rijnbrink en fischertechnik. Het is een ontwikkelde “programmeermobiel”. Zowel basisonderwijs als individuele bibliotheekbezoekers kunnen met behulp van fischertechnik modellen van alledaagse voorwerpen programmeren. En […] Lees verder »

Uitreiking 12 certificaten Klik & Tik computervaardigheden bibliotheek Twello

Vandaag hebben 12 kandidaten 1 of meer modules van de cursus Klik & Tik met succes afgerond. Cursisten uit Twello, Wilp, Klarenbeek, Deventer en Apeldoorn hebben deelgenomen aan de cursus. Elke week treffen ze elkaar op hun vaste ontmoetingsplaats in de bibliotheek. De cursus Klik & Tik is bedoeld voor echte beginners. De vrijwilligers van […] Lees verder »

VoorleesExpress spettert op Gezinsdag in Zwembad De Schaeck

Voorlezen en zwemmen: dat bleek tijdens de Gezinsdag op 17 maart in zwembad de Schaeck een prima combinatie!  Voorlezers van de VoorleesExpress  zaten te midden van duikbrillen, opblaas-praatballen, een strandtentje en héél veel voorleesboeken de waterratten en zeemeerminnen van 3 tot 8 jaar voor te lezen. Voor de vrijwilligers van de VoorleesExpress was dit een […] Lees verder »

De Koepel verzorgt uw sportweekend!

De Koepel verzorgt uw sportweekend! De gemeente Voorst heeft een, gezien haar schaalgrootte, uitstekend voorzieningenniveau wat betreft sportaccommodaties en ruimtelijke voorzieningen. Onze mooie gemeente ligt centraal tussen de Veluwe en IJssel in de stedendriehoek Zutphen, Apeldoorn en Deventer. De grote diversiteit aan landschappen maakt het gebied zeer geschikt voor fiets- en wandeltochten. Niet alleen de […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij computercursus Klik & Tik in bibliotheek Twello

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een aantal jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. De deelnemers maken heel […] Lees verder »

Bodée Klomp voorleeskampioen gemeente Voorst

Bodée Klomp van de Kleine Wereld in Twello heeft zaterdag 9 februari in bibliotheek Twello de Voorleeswedstrijd gewonnen. Zeven kinderen van de basisscholen uit de gemeente Voorst namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd. De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot aantal fans naar de bibliotheek van Twello […] Lees verder »

VoorleesExpress is het nieuwe jaar goed begonnen

De Voorleesexpress is het nieuwe jaar goed begonnen! Woensdag 9 januari was de afronding van ‘’twintig weken voorlezen in gezinnen’’ met de voorlezers van de Voorleesexpress Voorst. In deze eerste maand van het jaar ontvangen zes kinderen in de gemeente Voorst hun welverdiende voorleesdiploma, een cadeauboek en een foto als herinnering aan het wekelijkse voorleesmoment […] Lees verder »

VoorleesExpress Voorst ontvangt donatie van OBS De Eendracht.

VoorleesExpress  Voorst ontvangt donatie van OBS De Eendracht. In deze decembermaand  verraste OBS De Eendracht uit Apeldoorn de VoorleesExpress, een voorleesproject dat kinderen en hun ouders thuis een vrolijke taalsteun biedt. De leerlingen van groep 7 en 8 hebben met hun actie via Stichting Kinderpostzegels een prachtige donatie van € 1.000,00 gespaard. Vrijdag 14 december […] Lees verder »

Vrijwilligers klaar om taalvragers vooruit te help

Weer heeft een nieuwe groep vrijwilligers van Taalhuis Brummen-Voorst de training Taal voor het Leven donderdag 22 november in de bibliotheek van Brummen afgerond en gaat zich inzetten om taalvragers vooruit te helpen. Trainer Gerard Meijerink heeft de vrijwilligers in vier avonden een mooie basis meegegeven om van start te gaan. De vrijwilligers ontvingen een […] Lees verder »

Samen sterk voor meer geletterdheid

2,5 miljoen volwassenen in Nederland zijn laaggeletterd. Zij lopen tegen een heleboel problemen aan. Denk aan solliciteren, een bijsluiter lezen, geldzaken bijhouden, maar ook je kind voorlezen. Helaas weten nog steeds weinig mensen in Nederland dat 2,5 miljoen volwassenen in ons land moeite hebben met lezen, schrijven en/of rekenen. En dat zij in veel gevallen […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een aantal jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus absoluut aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. De deelnemers maken […] Lees verder »

Inleveren en afhalen van boeken

Tijdens de vakantieperiode kunnen leden van bibliotheek Brummen|Voorst hun boeken iedere vrijdagmiddag tijdens de openingstijden van ‘’de Ontmoeting’’ van Mens en Welzijn tussen 14.00 – 17.00 uur inleveren en afhalen. Bibliotheek Twello is de gehele zomervakantie geopend, dus daar kunnen de leden ook gewoon terecht. Vanaf het nieuwe schooljaar is de Bongerd weer geopend als […] Lees verder »

Summerschool bij bibliotheek Brummen|Voorst

Een heerlijke lange warme zomer en toch met plezier naar school? Dat kan deze zomer bij bibliotheek Brummen|Voorst. Niet in de schoolbanken maar een school met allerlei leuke (technologische) activiteiten waarbij iedereen actief mee kan doen!               Drone cup (voor 10 – 14 jarigen) Wat te denken van leren […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een aantal jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus absoluut aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. De deelnemers maken […] Lees verder »

Maand van de duurzaamheid in bibliotheek Twello

April is de maand van de duurzaamheid in de bibliotheek in Twello in het kader van Cleantech Tomorrow. Elke donderdagmiddag in april is in Twello een professionele energieadviseur of vrijwillige energiecoach aanwezig van 12.30 tot 17.30. Tijdens deze inloopmiddag kunnen vragen gesteld worden over het verduurzamen van de woning en de energieadviseur of vrijwillige energiecoach […] Lees verder »

Bibliotheek Brummen | Voorst is per direct op zoek naar een gastvrouw- heer publieksservice (vrijwilliger) voor de bibliotheken van Eerbeek, Brummen en Twello

De bibliotheek is een inspirerende ontmoetingsplaats waar bezoekers worden uitgenodigd en verleid met een schatkamer vol met materialen, ideeën en verhalen. Iedereen kan binnenlopen en bezoekers kunnen er vrij verblijven, werken, rondneuzen en discussiëren.   De vrijwillige gastvrouwen en – heren zijn hierbij onmisbaar als ondersteuning.  Zij  creëren een warme sfeer voor de bezoekers van […] Lees verder »

De Bibliotheek en Belastingdienst

Bibliotheek Brummen|Voorst   Rond 1 maart krijgen veel Nederlanders bericht van de Belastingdienst over de belastingaangifte. Deze belastingaangifte moet vóór 1 mei digitaal ingediend zijn. Wie zelf aangifte of een aanvraag wil doen, kan hiervoor gebruikmaken van de gratis faciliteiten in de Bibliotheek Brummen|Voorst. Bibliotheekmedewerkers kunnen algemene hulp verlenen bij problemen, bijvoorbeeld als de computer […] Lees verder »

Liana Ambramjan voorleeskampioen gemeente Voorst

Twello – Liana Ambramjan van basisschool ‘’de Hietweide’’ in Twello heeft zaterdag 10 februari in bibliotheek Twello de Voorleeswedstrijd gewonnen. Tien kinderen (4 jongens en 6 meisjes)  van de basisscholen uit de gemeente Voorst namen deel aan deze kwartfinale van de jaarlijkse voorleeswedstrijd. De bibliotheek was goed gevuld, want de schoolkampioenen waren met een groot […] Lees verder »

Digitaal spreekuur in bibliotheek Twello

Iedere week zijn vrijwilligers van SeniorWeb in bibliotheek Twello aanwezig om alle mogelijke computervragen van bezoekers proberen te beantwoorden. Het maakt niet uit over het over een pc, laptop, tablet of mobiele telefoon gaat. Dit digitaal spreekuur is bedoeld voor het beantwoorden van eenvoudige vragen, het geven van korte tips en het oplossen van kleine […] Lees verder »

VoorleesExpress rijdt door!

Na het afronden van de wekelijkse voorleesbezoeken in gezinnen, starten vanaf februari tien nieuwe voorleesvrijwilligers om twintig weken lang bij kinderen thuis voor te lezen. De VoorleesExpress is een activiteit van Bibliotheek Brummen|Voorst om kinderen met een taalachterstand een taalsteuntje in de rug te geven. Tijdens wekelijkse voorleesbezoeken genieten kinderen mee met leuke prenten- en […] Lees verder »

Opening Bibliotheek op School op basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek

Donderdagmiddag 1 februari was het ’s morgens een drukte van belang in de hal van basisschool Ten Holtens Erve in Nijbroek. Alle kinderen waren aanwezig: want de schoolbibliotheek werd officieel geopend. Locoburgermeester Hans van der Sleen knipte samen met een leerling van de school het lint door. Alle ouders die hebben meegeholpen met het opzetten […] Lees verder »

Persoonlijke ontwikkeling bij de bibliotheek; online cursussen voor bibliotheekleden

Leden van de  Bibliotheek kunnen jaarlijks gratis twee online cursussen volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau. Hoe werkt het? Er zijn in […] Lees verder »

Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

In het voorjaar start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie goed van […] Lees verder »

Inloop Origami Twello viert Decembermaand

Nederlands eerste Inloop Origami bij de Bibliotheek Twello, gegeven door Steve Kelly in samenwerking met Bibliotheek Brummen|Voorst, had een ontluikende novembermaand. Beginners zonder ervaring tot de gevorderde vouwer hebben van de gratis service gebruik gemaakt. Op zoek naar bepaalde origami modellen of niet wetende hoe een model gevouwen moet worden of simpelweg even willen komen […] Lees verder »

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Iedereen die op zoek is naar werk, is weer van harte welkom in bibliotheek Twello op vrijdag 3 november.  Deze ochtend heeft de bibliotheek Edith Wachelder, adviseur re-integratie en outplacement uitgenodigd. Als adviseur ondersteunt en coacht Edith klanten in hun zoektocht naar werk vanuit ziekte, boventalligheid of vanwege een persoonlijke ontwikkelingsbehoefte. Haar werk doet ze […] Lees verder »

Griezelen tijdens de Kinderboekenweek!

Griezelen tijdens de Kinderboekenweek! Kom maar langs, als je durft!   Griezelen in de bibliotheek Vrijdag 13 oktober organiseert de bibliotheek een griezelspeurtocht voor de kids in de bibliotheek van Twello, Eerbeek en Brummen. Vanaf 20.00 uur is de bibliotheek omgebouwd tot een spannend en donker leeshol met uiteraard allerlei griezelige opdrachten. De bibliotheek verklapt […] Lees verder »

De bibliotheek maakt je rijker!

De bibliotheek maakt je rijker! Het Taalhuis helpt ook volwassenen met lezen en schrijven   Mensen die moeite hebben met lezen en schrijven, krijgen een flinke steun in de rug. Zowel Bibliotheek Brummen|Voorst, Mens en Welzijn en Vluchtelingenwerk bieden hulp in de vorm van diverse activiteiten gericht op het leren van de Nederlandse taal.  In […] Lees verder »

UWV bij de Walk&Talk bij bibliotheek Brummen|Voorst

Iedereen die op zoek is naar werk, is van harte welkom bij de Walk & Talk bijeenkomsten in zowel Brummen als Twello op donderdag 5 en vrijdag 6 oktober. Namens het UWV zal Roza d’Arnaud beide ochtenden een workshop verzorgen. Donderdag 5 oktober vindt de workshop ‘’het belang van de eerste indruk’’ plaats in bibliotheek […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst al een paar jaar de cursus Klik & Tik aan. Dat deze cursus absoluut aan een behoefte voldoet blijkt wel uit het feit dat met regelmaat een groot aantal mensen met een welverdiend certificaat afzwaait. Een aantal weken […] Lees verder »

Taaltea tijdens de week van de alfabetisering in Bibliotheek Twello

Twello – Al heel wat jaren wordt er door veel vrijwilligers binnen de gemeente Voorst hard gewerkt om mensen te helpen die de Nederlandse taal (beter) willen leren. Vanaf 2017 is dit bevestigd door de oprichting van het Taalhuis, een samenwerking tussen de bibliotheek, gemeente, Mens en Welzijn en Vluchtelingenwerk.  Het hele jaar wordt er […] Lees verder »

Studiekring in bibliotheek Twello

In bibliotheek Twello is sinds kort een Studiekring gestart. Wat is een studiekring? Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die om de veertien dagen bij elkaar komt. Elke bijeenkomst duurt twee uur en bevat een ‘’rondje actualiteiten’’, er wordt een gekozen onderwerp besproken, gevolgd door een discussie. Voor wie is […] Lees verder »

Lidewijde Paris op bezoek in bibliotheek Twello

Twello – Op verzoek van de Boekenvrienden komt Lidewijde Paris donderdagavond 28 september naar bibliotheek Twello. Haar lezing zal in het teken staan van haar boek ‘’hoe lees ik?’’ Boeken zitten vol stille signalen, maar hoe herken je die? En wat bedoelt een schrijver ermee? Iedereen leest vanuit zijn eigen ervaringen en is op zoek […] Lees verder »

BIEB magazine 6 gratis verkrijgbaar in de Bibliotheek

In deze editie: hoe motiveer je kinderen en tieners? De zesde editie van BIEB magazine ligt vanaf begin september klaar in de Bibliotheek. Deze editie van het magazine staat in het teken van motivatie: Hoe motiveer je kinderen en tieners, bijvoorbeeld om (meer) te lezen? BIEB magazine is speciaal voor (groot)ouders en verzorgers van kinderen […] Lees verder »

Cursussen Engels in de bibliotheek van Twello

Twello – In het najaar start wederom de cursus Engels in bibliotheek Twello. Deze cursus is bedoeld voor mensen die al enige of redelijke kennis van de Engelse taal hebben, maar deze graag wat willen opfrissen. Daarbij leert de deelnemer om makkelijker vragen te stellen, te kunnen praten over allerlei zaken wat zeker op vakantie […] Lees verder »

De maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij Bibliotheek Twello

Anders in gesprek Iedereen die op zoek is naar werk kan op vrijdag 1 september naar de Bibliotheek in Twello komen voor een Walk&Talk bijeenkomst. Deze ochtend zal Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, uitleg geven over verschillende manieren om anders in gesprek te gaan. Door bijvoorbeeld het stellen van open vragen en actief […] Lees verder »

Taxateur Arie Molendijk in bibliotheek Twello

Twello – Vrijdag 1 september heeft bibliotheek Twello taxateur Arie Molendijk uitgenodigd om oude boeken te taxeren. Naast oude boeken is het ook mogelijk om documenten, foto’s, brieven, atlassen, prenten- en kinderboeken te taxeren op waarde. Arie Molendijk is geen onbekende in taxatieland. het museum. Molendijk heeft ruim 1.500 taxatiedagen op zijn naam staan en […] Lees verder »

Terug naar Thailand

Onderzoek naar sporen van de MartinusStichting ‘Geweven door honderden bloemen’. Dit is de veelzeggende titel die Wiel Palmen meegaf aan zijn boek dat maandag 28 augustus gepresenteerd wordt in de openbare bibliotheek van Twello, aanvang 19.00 uur. In  maart en april van dit jaar is Wiel Palmen, oprichter van de MartinusStichting teruggegaan naar Thailand terug […] Lees verder »

Herstel Stoomhoutzagerij Wilpse Dijk

TWELLO.- De oude stoomhoutzagerij aan de Wilpsche Dijk was in verval geraakt en stond al ruim 40 jaar te wachten op een nieuwe definitieve bestemming. Dat veranderde toen vorig jaar Stichting Stoomhoutzagerij Wilpse Dijk (SSWD) zich het lot van de locatie aantrok en met de gemeente in overleg ging. De stichting heeft zich tot doel […] Lees verder »

ZomerleesBingo voor kinderen bij de Bibliotheek!

Bijna zomervakantie. Luieren en misschien wel lekker lezen, heerlijk! Om het lezen extra leuk te maken organiseert de bibliotheek Brummen | Voorst dit jaar ZOMERLEESBINGO. De schooljeugd hoeft zich echt geen seconde te vervelen als ze hieraan meedoen! Bij de bibliotheek kunnen ze een bingokaart ophalen en vervolgens kiezen ze zelf een rubriek uit waaruit […] Lees verder »

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Iedereen die op zoek is naar werk, is weer van harte welkom in bibliotheek Twello op vrijdag 7 juli.  Het onderwerp is deze ochtend ‘via Stage naar Werk. Monique van Suntenmaartensdijk van Ocaro geeft een presentatie ‘’via Stage naar Werk’’ in bibliotheek  Twello. Lukt het maar niet om die leuke baan te vinden, ondanks talent […] Lees verder »

Enthousiaste voorleesvrijwilligers ronden het voorleesseizoen weer af.

Gedurende 20 weken heeft een groot aantal vrijwilligers van de VoorleesExpress wekelijks kinderen voorgelezen die een vrolijke taalsteun konden gebruiken. Dankzij de enthousiaste inzet van deze vrijwilligers zijn in totaal ruim 50 kinderen van 17 nationaliteiten voorgelezen. Afgelopen week vond de afronding in bibliotheek Twello plaats. De kracht van de VoorleesExpress ligt vooral in het […] Lees verder »

Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek

Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Vergroot  de slagingskans van het theorie-examen  In 2017 kan iedereen bij Bibliotheek Brummen|Voorst terecht om gratis te oefenen voor het theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen  zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de […] Lees verder »

Glenn wint De Weddenschap

TWELLO –  Glenn IJsseldijk van AOC Oost Twello heeft de hoofdprijs gewonnen bij De Weddenschap. Binnen dit nationale leesbevorderingsproject gaan jongeren en bekende Nederlanders de uitdaging aan om minimaal drie boeken te lezen in een half jaar. Het lezen van boeken is een belangrijke factor in de ontwikkeling van jongeren. Lezen stimuleert het taalgevoel en […] Lees verder »

Televisieseries vs. de Werkelijkheid

Twello – Ter gelegenheid van de ‘’Spannende Boeken Weken’’ in juni heeft bibliotheek Twello een wel bijzonder en spannende lezing op stapel staan.  Sinds in het jaar 2000 de televisieserie CSI werd uitgezonden, zijn vele seriemakers ingesprongen op dit nieuwe succesvolle genre. Verschillende series over forensische opsporing na misdrijven hebben de televisiezenders veroverd. CSI, Bones, […] Lees verder »

Walk&Talk op 2 juni in bibliotheek Twello

Dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst Iedereen die op zoek is naar werk, is weer van harte welkom op vrijdag 2 juni in bibliotheek Twello voor een Walk&Talk-bijeenkomst. Het onderwerp op deze ochtend is ‘de eerste indruk’. Imagoconsulent Francien Steunenberg uit Raalte geeft praktische tips. Bij een eerste ontmoeting wordt meteen de indruk […] Lees verder »

Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek

Gratis oefenen voor theorie-examen bij de Bibliotheek Vergroot  de slagingskans van het theorie-examen  In 2017 kan iedereen bij Bibliotheek Brummen|Voorst terecht om gratis te oefenen voor het theorie-examen scooter (bromfiets), auto of motor met het oefenprogramma theorie-rijbewijs van Theorie.nl. Alle mogelijke vragen uit het CBR-examen  zitten in het oefenprogramma verwerkt. De Bibliotheek helpt hiermee de […] Lees verder »

Verkoop afgeschreven media in bibliotheek Twello

Twello – In bibliotheek Twello begint vanaf zaterdag 20 mei de verkoop van afgeschreven media boeken welke door de Boekenvrienden georganiseerd wordt. Er is weer een groot en gevarieerd aanbod. Naast romans, informatieve boeken, tijdschriften, strips en dvd’s voor volwassenen zijn er ook boeken voor de jeugd. Uiteraard mogen de prentenboeken voor de kleuters en […] Lees verder »

Bibliotheek Brummen | Voorst in top 15 van beste bibliotheken van Nederland!

Met regelmaat krijgt bibliotheek Brummen|Voorst complimenten over haar bibliotheek en al haar  activiteiten, maar dat ze nu ook in de top 15 van beste bibliotheken van Nederland staan, maakt ze toch wel erg trots. Onderzoeker Mark Deckers (strategisch adviseur bij de bibliotheek) baseerde deze top 15 op vier dienstverleningskengetallen: leden, uitleningen, bezoekers en activiteiten. Die […] Lees verder »

Bibliotheek Twello zoekt opruimhulp

Twello – Bibliotheek Twello is per direct op zoek naar een opruimhulp, voor de dinsdag- en woensdagmiddag van 16.30-17.30 uur. De werkzaamheden bestaan uit het opruimen van ingeleverde bibliotheekmaterialen. Dus op zoek naar een leuke bijbaan en  je bent tussen de 14 jaar en 17 jaar oud, neem dan snel contact op met  Joly Ilsink […] Lees verder »

Verkoop afgeschreven media in bibliotheek Twello

Twello – In bibliotheek Twello begint vanaf zaterdag 20 mei de verkoop van afgeschreven media boeken welke door de Boekenvrienden georganiseerd wordt. Er is weer een groot en gevarieerd aanbod. Naast romans, informatieve boeken, tijdschriften, strips en dvd’s voor volwassenen zijn er ook boeken voor de jeugd. Uiteraard mogen de prentenboeken voor de kleuters en […] Lees verder »

De maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Twello – Iedereen die op zoek is naar werk, kan op vrijdagmorgen 5 mei naar de bibliotheek van Twello  komen voor een Walk&Talk-bijeenkomst. Iris Bakhuis, HRM manager van de Rijnbrinkgroep komt deze keer vertellen over hoe de HRM medewerker sollicitatiebrieven in behandeling neemt. Zij gaat uitleggen wat een HRM manager het liefst in sollicitatiebrieven ziet. […] Lees verder »

Netwerken bij Bibliotheek Brummen|Voorst

Onlangs organiseerde Bibliotheek Twello de maandelijkse Walk&Talkbijeenkomst. Deze ontmoetingen bieden werkzoekenden diverse mogelijkheden en hulp om werk te vinden. Dit keer gaf Diana Pater van bibliotheek Noord-Veluwe een presentatie over netwerken. Zij vertelde dat 30% van de vacatures zichtbaar zijn op bijvoorbeeld banensites. Op de overige 70% vacatures wordt via netwerken, open sollicitaties of stages […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst de cursus Klik & Tik aan. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik […] Lees verder »

Maak gratis kennis met de Bibliotheek Brummen|Voorst

Drie maanden lang, onbeperkt genieten van boeken, cursussen en andere leuke activiteiten in de Bibliotheek   Voor iedereen die kennis wil maken met de Bibliotheek Brummen|Voorst: Dit is een kans! Van 15 maart t/m 15 april 2017 kan iedereen zich aanmelden voor de Gratis BIEB. Nooit uitgekeken Via het lidmaatschap van de Bibliotheek Brummen | […] Lees verder »

De maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Iedereen die op zoek is naar werk, kan op vrijdagmorgen 7 april naar de bibliotheek van Twello  komen voor een Walk&Talk-bijeenkomst. Deze ochtend heeft de bibliotheek  Diana Pater uitgenodigd waarbij het onderwerp ‘’netwerken’’ op de agenda staat. Een veel gehoorde vraag van mensen die naar werk zoeken is: ‘’hoe moet ik netwerken en hoe kan […] Lees verder »

WoWi! Komt naar de Bibliotheek Twello en Eerbeek Biebbus vol digitale nieuwigheden

WoWi! Is Workshop on Wheels innovation, een biebbus vol digitale nieuwigheden. Deze WoWi!  komt op dinsdag 28 maart naar de Bibliotheek Twello en op dinsdag 4 april naar Bibliotheek Eerbeek Jong en oud kunnen kennis komen maken met de nieuwste technologieën op het gebied van programmeren, robotica, industriële vormgeving en mediavorming. Onder schooltijd gaan de […] Lees verder »

Frank Westerman op bezoek in bibliotheek Twello

Twello – Op verzoek van de Boekenvrienden komt Frank Westerman op donderdag 30 maart naar bibliotheek Twello. Frank Westerman (1964) studeerde Tropische Cultuurtechniek. Hij was journalist, fotograaf, maakte radio-documentaires. In 1994 publiceerde hij zijn eerste boek. Grote bekendheid verwierf hij met De Graanrepubliek (1999). Later volgden o.a. Ararat en Stikvallei. In 2016 is Een Woord […] Lees verder »

Voorjaarsmarkt Dorpsverfraaiing Twello 2017

Zaterdag 13 mei 2017 is het weer zover. De bekende zaterdag voor Moederdag. Op deze dag organiseert de Stichting Dorpsverfraaiing Twello weer haar jaarlijkse voorjaarsmarkt. En net zoals vorig jaar wordt deze wederom gehouden op het Dorpsplein, het gezellige centrum van Twello. Ook dit jaar is er weer een te kust en te keur aan […] Lees verder »

Taalhuis Brummen | Voorst officieel van start

Afgelopen woensdag 15 februari is in bibliotheek Twello officieel het startsein gegeven voor het Taalhuis binnen de gemeenten Brummen en Voorst. Het Taalhuis is een samenwerking tussen  de gemeenten Brummen en de gemeente Voorst, Bibliotheek Brummen|Voorst, Stichting Lezen en Schrijven, Stichting Welzijn Brummen, Mens en Welzijn Voorst, Vluchtelingenwerk Oost Nederland en Top Taalgroep. Wethouders Luuk […] Lees verder »

De maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij bibliotheek Brummen|Voorst

Iedereen die op zoek is naar werk, kan op vrijdagmorgen 3 maart naar de bibliotheek van Twello  komen voor een Walk&Talk-bijeenkomst. Deze ochtend heeft de bibliotheek Irma ten Bulte uitgenodigd. Irma is vestigingsmanager bij Diesel Personeelsdiensten in Twello vertelt wat een uitzendorganisatie in het algemeen  voor een werkzoekende kan betekenen. Tevens vertelt ze hoe een […] Lees verder »

Rommelmarkt Dorpskerk Twello 13 mei 2017

De voorbereidingen voor de Rommelmarkt Dorpskerk zijn weer in volle gang. De rommelmarkt vindt dit jaar op 13 mei plaats en dit is wat later dan dat u van ons bent gewend. Door andere evenementen/vakanties in april en natuurlijk de hoop op mooier weer hebben we besloten om de rommelmarkt in mei te laten plaatsvinden. […] Lees verder »

Leer online zaken regelen met de digitale overheid.

Na een succesvolle start van de training Digisterker gaat in februari de tweede cursus beginnen. Digisterker is werken met de digitale overheid.  Iedereen met enige computerervaring die wil leren hoe hij/zij online zaken kan regelen, kan deze praktische training volgen. In vier bijeenkomsten leren zij zelfredzaam te zijn op websites van de overheid. Onder andere […] Lees verder »

LenteFair de Vier Seizoenen

LenteFair de Vier Seizoenen Markt | Kids | Food | Workshops | Fun De LenteFair brengt  Restaurant de vier Seizoenen te Twello volledig in voorjaarssferen. Heeft u ook zo’n zin in alles wat het voorjaar te bieden heeft? Kom dan langs op zondag 26 maart! De Lentefair kunt u zowel binnen als buiten het restaurant […] Lees verder »

Voorjaarsconcert Excelsior

Zaterdag 11 maart zal Excelsior haar voorjaarsconcert verzorgen in de Jachtlustzaal in Twello. Met als tilel ‘Let’s Dance” zal er een leuk, licht muzikaal programma worden gebracht met de nodige fisuele accenten.Toegang is € 5,–, aanvang 19.30 uur en zaal open om 19.00 uur. Nieuw is dat op zondag 12 maart dit programma nogmaals zal […] Lees verder »

Kindervoorstelling in bibliotheek Brummen en Twello

Ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen hebben de Boekensteun (Brummen) en de Boekenvrienden (Twello) Theatergroep Smoesjes uitgenodigd in zowel bibliotheek Brummen als Twello. Zondag 29 januari om 13.00 uur  wordt de voorstelling ‘’het Leestbeest’’ het eerst in Brummen gespeeld. Daarna rijdt het theater door naar Twello waar om 16.00 uur dezelfde voorstelling gegeven wordt. In […] Lees verder »

P.F. Thomese op bezoek in bibliotheek Twello

Twello – Op verzoek van de Boekenvrienden komt P.F. Thomese op donderdagavond 16 februari naar bibliotheek Twello. P.F. Thomése (1958) is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied; romancier, essayist, polemist, verhalenverteller en scherp cultuurcriticus: onverschrokken en trefzeker en altijd weer verrassend. Een taalvirtuoos in elk genre dat hij beoefent. Veelvuldig genomineerd en bekroond […] Lees verder »

Voorleesvrijwilligers brengen taalplezier in gezinnen

Twello – Acht enthousiaste vrijwilligers van de VoorleesExpress hebben de laatste gezamenlijke bijeenkomst gehad, waarna ze ieder persoonlijk het voorleestraject van 20 weken met ‘’hun’’ gezin afsluiten. Tijdens dit traject van 20 weken bezoekt ieder vrijwilliger één keer per week kinderen tussen twee en acht jaar thuis om voor te lezen.  De voorlezers nemen zelf […] Lees verder »

Taalhuis van start – Bibliotheek Brummen | Voorst gaat strijd aan met laaggeletterdheid

Bij Bibliotheek Brummen|Voorst is het Taalhuis van start gegaan. Iedereen die beter wil leren lezen en schrijven kan bij de bibliotheek terecht. In Nederland heeft 1 op de 9 mensen moeite met lezen en schrijven. Dat is zo’n 11 procent. Zij hebben in het dagelijks leven moeite met lezen en schrijven. Laaggeletterden zijn niet goed […] Lees verder »

Voorlezen in bibliotheek Twello

Het heeft even geduurd maar vanaf 5 oktober zal er weer op iedere woensdagmiddag in bibliotheek  Twello voorgelezen worden. De aftrap is tijdens de Kinderboekenweek. Bibliotheek Twello heeft vier enthousiaste vrijwilligers die afwisselend iedere woensdag tussen 14.00 – 15.00 uur de kleine kinderen heerlijk gaan voorlezen. Want wat is er fijner dan te luisteren naar […] Lees verder »

Gezellige afsluiting seizoen scouting Gelre Groep Twello

De Gelre Groep uit Twello heeft zaterdag het scoutingseizoen afgesloten. Samen met leden, ouders en ook de buurt was uitgenodigd. Scouting vindt samen doen namelijk belangrijk. De laatste zaterdag voor de vakantie wordt altijd een activiteit georganiseerd waarbij iedereen welkom is. Zo’n 150 aanwezigen genoten van een mooie fietstocht langs De Fliert, Bussloo, speeltuin Posterenk […] Lees verder »

Supermarktketen Lidl wil zich vestigen in Twello

TWELLO – Supermarktketen Lidl wil zich vestigen in Twello. Het bedrijf heeft zich bij de gemeente Voorst gemeld voor de voormalige locatie van de Aldi. Op die plek zou een nieuwbouwpand moeten verrijzen, en daar wordt nu onderzoek naar gedaan. Het duurt nog wel even voor de discount-supermarkt er de deuren kan openen. Wethouder Arjen […] Lees verder »

De tweede druk van Het boek ‘Nederland door de ogen van vluchteling’

De tweede druk van Het boek ‘Nederland door de ogen van vluchteling’’ van Samir Maglajlic. Samir Maglajlic is geboren in BanjaLuka  in het voormalige Joegoslavië. Samen met zijn vrouw vluchtte hij twintig jaar geleden naar Nederland. Op zijn eigen onnavolgbare wijze vertelt Samir het verhaal van zijn leven. Nederland door de ogen van een vluchteling […] Lees verder »

De VakantieBieb is open

1 juni gaat de VakantieBieb open: hèt zomercadeau van de Bibliotheek Gratis e-books voor iedereen op smartphone of tablet Met de VakantieBieb-app heeft iedereen gratis toegang tot een omvangrijke selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. Voor de jeugd gaat de VakantieBieb al in juni open en de titels voor volwassenen zijn beschikbaar vanaf juli. […] Lees verder »

Jumbo verplaatst winkel in Twello

TWELLO- De Jumbo-winkel aan de Duistervoordsweg 11 in Twello gaat vrijdag 3 juni verhuizen. Klanten kunnen vanaf woensdag 8 juni terecht aan de Michiel de Ruyterstraat 101, waar de formule een nieuwe winkel van 1900 vierkante meter groot heeft neergezet. Dit nieuwe pand is ruim 700 vierkante meter groter dan de oude winkel. Het filiaal […] Lees verder »

Koningsdag vier je droog in Twello

Het nieuws staat er vol mee. Veel dorpen en steden lassen geplande Koningsdag feesten af. Maar Twello zou Twello niet zijn om met een oplossing te komen. Koningsnacht en Koningsdag in Twello gaat gewoon door! Door de weersomstandigheden moest de organisatie Stichting Dorpsfeesten, Titus Events en de horeca ondernemers in Twello een spoed overleg plegen. […] Lees verder »

Weer plekken vrij bij Klik & Tik cursus in bibliotheek Twello

Voor alle mensen die moeite hebben om hun weg te vinden op het internet biedt de bibliotheek Brummen|Voorst de cursus Klik & Tik aan. Het internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes, informatie van de overheid, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat kan tegenwoordig allemaal via internet. De cursus Klik […] Lees verder »

Nog enkele kramen beschikbaar voor hobbyisten

De aanmeldingen voor deelname aan de hobbybeurs op 7 mei op het Dorpsplein in Twello lopen binnen. Het belooft een leuke, gezellige markt te worden met een diversiteit aan artikelen door de hobbyisten. Wilt u ook een kraam op 7 mei? Er zijn nog een paar beschikbaar. Aarzel niet langer en meld u aan. Voor de kosten […] Lees verder »

Voorjaarsmarkt in Twello

Zaterdag 7 mei de dag voor Moederdag organiseert ‘Stichting Dorpsverfraaiing Twello’ een Voorjaarsmarkt op het Dorpsplein in Twello. Naast het aanbieden van allerlei plantgoed zoals eenjarige, kuipplanten en vaste tuinplanten geven de medewerkers ook uitleg over plantverzorging en deskundig plantadvies. Daarnaast zijn er diverse activiteiten op het Marktplein en staan er marktkramen in het centrum die bemand […] Lees verder »

Glasvezel buitengebied een stap dichterbij

Investeringsfonds CIF maakte glasvezel beschikbaar voor meer dan 300.000 Nederlandse adressen INTENTIEOVEREENKOMST CIF: SNEL INTERNET VOOR VELUWSE BUITENGEBIEDEN STAP DICHTERBIJ De Stichting Breedband Noord Veluwe heeft een intentieovereenkomst gesloten met het Communication Infrastructure Fund (CIF) voor de aanleg van glasvezel in de Veluwse buitengebieden. Het gaat om ongeveer 40.000 huishoudens. De start kan op korte […] Lees verder »

Inschrijving Vierhofstedentoernooi geopend

Zeg je volleybal, feest en gezelligheid dan zeg je Vierhofstedentoernooi! De 37e editie van het grootste gras en beachtoernooi van de regio komt er weer aan op 20, 21 en 22 mei. En de inschrijving daarvoor is geopend. Ga naar www.vierhofsteden.nl en geef je op! Met je buurt, je volleybalteam, je voetbalteam het maakt niet […] Lees verder »

LenteLive! trapt tentfeesten seizoen af

DE VECHT | LenteLive!, het grootse muziekspektakel waarbij de lente en het nieuwe tentfeesten seizoen wordt ingeluid, vindt dit jaar plaats op zaterdag 9 en zondag 10 April. Na het succes van vorig jaar zal de grote festival tent opnieuw zijn haringen vestigen in de Vecht. De muzikale line-up en de zondagse Lentebokbierdag met Lammetjesweide, […] Lees verder »

Oase zwemt bij de Schaeck

TWELLO.- Afgelopen dinsdag was het feest voor de kinderen van CBS De Oase! Zij mochten namelijk deze middag vrij zwemmen bij zwembad De Scheack. Dit gave uitje hadden de kinderen gewonnen, omdat zij eerste zijn geworden bij de spelmiddag van het Klompenfeest in Twello. Het was een ontzettend gezellige en spetterende middag. Namens De Oase, bedankt zwembad De Schaeck! Bron: Voorster Nieuws Lees verder »

Voorwaarts boekt monsterzege op sterke Tukkers

TWELLO.- Dat de krachten in de sport onvoorspelbaar zijn bleek vandaag maar weer eens. Een 7-1 eindstand tegen een elftal dat in de eerste helft Voorwaarts haar wil oplegde. Telkens werd Voorwaarts onder druk gezet met goed opgezette aanvallen vanaf links en rechts. De voorsprong van BWO na 14 minuten door Sem Geerdink was dan […] Lees verder »

Mode Event bij Brasserie Korderijnk

Modeondernemers Twello organiseren verrassende en gezellige modemiddag TWELLO.- Een brainstormsessie tussen alle modezaken heeft tot een verrassend en vooral vernieuwend concept geleid. Een gezellig uitje voor de dames, waarbij ook de heren niet zijn vergeten. Welk modebeeld biedt het voorjaar 2016? Een vraag die menigeen zich stelt. Daarom bieden alle modezaken in het dorp gezamenlijk […] Lees verder »

Algemene ledenvergadering ETT Twello

TWELLO.- Dinsdag 16 februari werd bij Gewoon Twelle de Algemene Ledenvergadering van de wielervereniging ETT gehouden. Een kleine 70 aanwezigen kregen van voorzitter Wim Roeterdink een warm welkom tijdens de start van dit Lustrumjaar van de ETT.  Wim wees de aanwezigen erop dat er na jarenlange groei van de vereniging nu sprake is van krimp. […] Lees verder »

Wethouder opent Anytime Fitness

TWELLO.- Afgelopen zaterdag opende Hans van der Sleen, wethouder sport, officieel de sportclub. Initiatiefnemer John Hagen en manager Remy den Blijker zijn maar wat trots. John neemt in zijn openingswoorden alle aanwezigen mee in een stukje geschiedenis. “Ik kom al jaren in Twello”, vertelt hij, “een gezellig dorp waar ik me welkom voel”. Hij liep […] Lees verder »

Scapino Twello tijdelijk gesloten

De ontwikkelingen van de Scapino zijn ook te voelen in het centrum van Twello. Niet alleen was de deur vandaag gesloten maar ook worden klanten geïnformeerd via het aangeplakte document. Op woensdag 2 maart zijn zij weer geopend. inTwello wenst alle medewerkers en betrokken sterke en succes.   Lees verder »

Roos uit Twello heeft hoofdrol in tv-serie: ‘Tonen wat ik wél kan’

DEVENTER/TWELLO  – Ondanks een bindweefselziekte een hoofdrol pakken in een televisieserie: dat een handicap je dromen niet in de weg hoeft te staan, bewijst Roos van de Wiel. De net 13-jarige Twellose, die zelf liever over beperking dan handicap praat, schittert vanaf zondag op de televisie in de achtdelige serie Caps club van Zapp. De […] Lees verder »

Jumbo spekt school- en clubkas

DEVENTER/COLMSCHATE/TWELLO – Vier Jumbo’s in Deventer, Colmschate en Twello stellen samen 20.000 euro beschikbaar voor verenigingen en scholen. De actie ‘Spek de Kas’ begint komende woensdag. Hans Kok, Jumbo-filiaalhouder in Colmschate: ,,Bij de vier vestigingen hebben zich 108 scholen en verenigingen ingeschreven. Klanten krijgen bij besteding van elke 10 euro een voucher die gescand kan […] Lees verder »

Carnaval op De Kleine Wereld

TWELLO.- Afgelopen vrijdag barstte het feestgedruis los op De Kleine Wereld. Prins Bart de Eerste en prinses Sanne de Eerste waren die dag de baas op school ‘Van Knollengat tot Oeteldonk’. Aan hen werd symbolisch de sleutel van de school overhandigd. DJ Rick bracht er al snel de sfeer in met een polonaise voor en […] Lees verder »

Cadenza benoemt Hans van Bussel tot erelid

TWELLO.- Cadenza heeft Hans van Bussel vanwege zijn grote verdiensten benoemd tot erelid van de vereniging. Dit gebeurde afgelopen week tijdens de jaarvergadering. Hans begon als klein jongetje bij toen nog St. Caecilia. Eerst als lid van de tamboers, daarna malletband en tot slot het slagwerkensemble. Hij maakte meerdere kampioenschappen mee en mag zich wereldkampioen […] Lees verder »

Het Jaar van het Boek

Favoriete boeken wethouder in bibliotheek TWELLO.- 2016 is Het Jaar van het Boek. Om dit een officieel tintje te verlenen werd wethouder Harjo Pinkster uitgenodigd als eerste ‘exposant’ een aantal favoriete boeken in de vitrine van de bibliotheek te plaatsen. Boeken die zijn leven niet ingrijpend hebben veranderd maar toch enigszins indruk op hem hebben […] Lees verder »

Worsten verkopen helpt

TWELLO.- Afgelopen zaterdag: het is en komen en gaan in het clubgebouw Pigika van Scouting de Vundelaar. Kratten vol worsten staan opgestapeld en in de loop van de dag wordt het aantal geringer. Circa 1900 worsten zijn er besteld buiten het aantal dat door de kinderen huis-aan-huis wordt verkocht, ondanks het gure weer. Sebastiaan Streppel […] Lees verder »

Boeiende uitvoering Twellose Accordeon Vereniging

TWELLO.- Nadat Gob Lorenz, voorzitter Twellose Accordeon Vereniging, een welkomstwoord heeft gesproken en wethouder Harjo Pinkster met zijn echtgenote als eregasten heeft begroet, volgt er direct een stormachtig begin van het A-orkest, dat het spits afbijt in een goed gevulde zaal in Jachtlust. Het is de jaarlijkse uitvoering en de drie orkesten staan onder leiding […] Lees verder »

Gewoon Twelle biedt extra service

TWELLO – Eetcafé en Cafetaria Gewoon Twelle is altijd op zoek naar verbeteringen en extra service voor haar klanten. Daarom is de website onlangs vernieuwd en is er een nieuwe tool bedacht die online bestellen en direct betalen een stuk makkelijker maakt. Wat aanvankelijk is begonnen als maaltijdenservice voor ouderen is inmiddels uitgebreid voor iedere […] Lees verder »

Curves opent deuren op nieuw adres

TWELLO.- De verhuizing is achter de rug en de Open Dag is gezellig verlopen. Eigenaresse Ellen Zoomers werpt een tevreden blik op de nieuwe accommodatie. “Deze locatie met veel meer ruimte en mogelijkheden en ook het feit dat de hoge trap op het oude adres tot het verleden behoort, stemt me vrolijk”, zegt ze met […] Lees verder »

Schuur met auto’s in brand

Op zondag 14 februari brak er brand uit in een schuur in Twello op de H.W. Iordenseweg. Blusvoertuigen uit Twello en Deventer werden hiervoor ingezet. In het gebouw stonden diverse goederen, waaronder auto’s.  De rookontwikkeling was tot ver buiten Twello te zien. Na ruim een half uur werd het sein brand meester gegeven, de schuur […] Lees verder »

Begincursus  Levensverhalen schrijven

Bibliotheek Brummen | Voorst organiseert een begincursus Levensverhalen schrijven. Elk leven, alledaags of meeslepend, is een onuitputtelijke bron van verhalen. In deze schrijfcursus wordt geleerd om de eigen inspiratiebron te ontdekken. Vertrouwen en veiligheid in de groep staan voorop, een sfeer waarin mensen graag hun verhalen delen. Er wordt aan de hand van concrete en […] Lees verder »

Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp brengt in Martinusschool Twello taalplezier in woord en beeld!

Kinderboekenschrijver Tjibbe Veldkamp hield voor 100 jonge leerlingen van groep 1/2 van Martinusschool  in Twello een vrolijke en spannende voorstelling van zijn boeken over ‘Agent en Boef.’ Op 27 januari zijn de Nationale Voorleesdagen gestart en Tjibbe Veldkamp is ambassadeur van de landelijke VoorleesExpress.  De VoorleesExpress  van Bibliotheek Brummen/ Voorst  brengt het plezier en belang […] Lees verder »

Nationale Voorleesdagen 2016

De Nationale Voorleesdagen 2016 zijn van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Daarbij staat het prentenboek We hebben er een geitje bij! Van Marjet Huiberts en Iris Deppe centraal. Naast dit boek zijn 9 andere prentenboeken gekozen die samen de Prentenboeken Top tien 2016 vormen. De voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen […] Lees verder »

Mislukte inbraakpoging in Twello

TWELLO – Een inbreker heeft dinsdag rond middernacht geprobeerd in te breken in een woning aan de Burgemeester van der Feltzweg. Dat meldt wijkagent Marcel van Raan op Twitter. Volgens de wijkagent hebben getuigen een verdachte gezien. Wie meer informatie heeft, wordt verzocht de politie te bellen op 0900-8844.   Bron: de Stentor Lees verder »

Kluis gestolen uit huis bejaarde vrouw in Twello

13-1-2016 om 13:25 Bij een woninginbraak in Twello is afgelopen weekend een kluis gestolen. De inbraak vond plaats aan de Torenstraat in de nacht van zaterdag op zondag. De bewoonster van de woning, een bejaarde vrouw, was niet tuis toen de inbraak werd gepleegd. De buit bestaat uit een grijze kluis van 60 cm hoog, 50 […] Lees verder »

‘De Bloody Mary’ door toneelvereniging ‘Voorwaarts’

TWELLO.- Toneelvereniging ‘Voorwaarts’ uit Twello speelt het komische blijspel ‘De Bloody Mary’ op 22, 23, 29 en 30 januari a.s. in Brasserie Korderijnk. Aanvang van de voorstellingen 20.00 uur. Matineevoorstelling op 23 januari, aanvang 14.00 uur. Toegangskaarten a € 7,50 zijn verkrijgbaar bij boekhandel Oonk of via website: www.toneelgroepvoorwaarts.nl. De Bloody Mary Kapitein Hein en […] Lees verder »

De Vundelaar viert feest met vrijwilligers

TWELLO.- De jaarwisseling is achter de rug en dat betekent dat het tijd is voor nieuwjaarswensen, goede voornemens en een nieuwjaarsreceptie. Bij scouting de Vundelaar vond afgelopen zaterdag voor alle vrijwilligers de nieuwjaarsreceptie plaats. Een feest waarbij voorzitster Monique Ceelen het woord nam om terug te kijken op afgelopen jaar, alle vrijwilligers te bedanken en […] Lees verder »

Twello wacht op Koning Winter

TWELLO.- Enkele dagen voor de jaarwisseling is de pomp in werking gesteld om de Twellose ijsbaan onder water te zetten. Het is nu dus wachten op een flinke vorstperiode om schaatsminnend Twello de baan op te krijgen. Aan de organisatoren ligt het zeker niet, de ‘’ijsmeesters’’ hebben alle benodigde voorzieningen reeds getroffen, zo is er […] Lees verder »

Veel gekraai tijdens Open Kampioenschappen

TWELLO.- Bij binnenkomst is het opvallend rustig in de Havekes Mölle. De hanen houden zich stil want er wordt na een paar rondes even gepauzeerd met koffie en oliebollen. 50 hanen en haantjes zijn – georganiseerd door KDS Twello en Omstreken – bijeengebracht om tegen elkaar op te kraaien in groepjes van 10. De hanen […] Lees verder »

Expositie Irene van Essen en Ton Posthumus

TWELLO.- Onder het motto ‘De weg is het doel’ exposeren Irene van Essen en Ton Posthumus van 9 tot en met 25 januari hun gezamenlijke werk in galerie ‘De Statenhoed’ van de Kunstkring Voorst.   Irene van Essen (Twello) is autodidact en in 1989 begonnen met schilderen in de schilderschool van Riet Bloem en later […] Lees verder »

Twee maal prijs bij juwelier Accent

TWELLO.- De dames Evelyn Wolbrink en Jolanda Bongertman sluiten het jaar leuk af: zij zijn de gelukkige winnaars geworden van een kwaliteitshorloge van het goed bekend staande merk Alfex. Door deel te nemen aan een speciale advertentieactie van juwelier Accent maakten de lezers van het Voorster Nieuws kans op een gratis horloge. Het aantal inzendingen […] Lees verder »

Nieuwe brug in gebruik genomen

TWELLO.- Met het plaatsen van een brug over de Twellose Beek is er een nieuwe verbinding tussen het Raccordement en de Van Goghstraat gerealiseerd. In opdracht van ABC vastgoed, die onlangs de nabijgelegen appartementen heeft gebouwd, heeft de firma Het Woud de brug vervaardigd. Als het straatwerk deze week wordt uitgevoerd en afgerond kan men […] Lees verder »

Buurman Vleesch en Vis genomineerd voor “Worstmakerij en traiteur van het jaar 2016”

Het Worstmakersgilde is een stichting waar zeer bekwame worstmakers en traiteurs van Nederland worden toegelaten. Zij beheersen dit ambacht in de toppen van de vingers. De bij het Worstmakersgilde aangesloten slagerijen met eigen worstmakerij en traiteurkeuken worden regelmatig, maar onaangekondigd, opgeroepen voor de keuring van worst, vleeswaren, salades en maaltijden etc. Niets wordt aan het […] Lees verder »

CURVES Twello groeit uit haar jasje

TWELLO.- Na ruim 8 jaar Iordensweg gaat Curves verhuizen naar een veel groter pand aan de Oude Rijksstraatweg 43 (nabij Deka en Multimate). Dat betekent meer ruimte in het circuit en in de kleedkamer. Ruimte om uit te breiden met nieuwe activiteiten en toestellen. Het ‘Rondje CURVES’ is voor velen een prettige routine van 30 […] Lees verder »

Nieuw Veluws College mag gezien worden

TWELLO – Met een groot bouwbord op het voormalig terrein van het veilinggebouw kan Twello er niet meer omheen. De nieuwbouw van het Veluws College Twello kan beginnen. “Eindelijk kunnen we Twello laten zien dat we een school gaan bouwen”, laat Wim Hoetmer, voorzitter van het college van bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep, met een […] Lees verder »

Kijkers geven hulp aan familie Schoonhoven uit Twello: “Dat dit überhaupt bestaat”

Het verhaal van de familie Schoonhoven uit Twello maakt reacties los in Overijssel. De redactie van RTV Oost is vanavond via de mail maar ook telefonisch benaderd door kijkers van Overijssel Vandaag die het gezin graag willen helpen. De familie Schoonhoven heeft ernstige financiële problemen en komt binnenkort in de schuldhulpverlening terecht. Het gezin maakt gebruik […] Lees verder »

Kerstlichtjestocht ‘kinderen voor kinderen’ inTwello

Een mooie kerst voor ieder kind in de Stedendriehoek. Dat moet toch mogelijk zijn? In de Stedendriehoek zijn er ruim 300 kinderen onder de hoede van de Voedselbank Deventer. Om deze kinderen een grote glimlach te bezorgen gaat inTwello deze kerst samenwerken met alle kinderen uit Twello e.o. en de Voedselbank Deventer. Op 18 december […] Lees verder »

Vee- en Vleeshandel Mulder BV gaat voor vers

  TWELLO.- Vee- en Vleeshandel Mulder BV is een prachtig bedrijf. Voor lamsvlees, rundvlees, kalfsvlees en kipproducten is men daar aan het juiste adres. De dieren die worden geslacht zijn bestemd voor levering aan de groothandel en verkoop vanuit de winkel. Er wordt ook geslacht in opdracht van andere bedrijven. Hun specialiteit is het op islamitische […] Lees verder »

‘Mijn broer’, derde boek van jeugdige schrijfster

TWELLO.- Het wordt nu eens tijd om te schrijven voor kinderen van mijn eigen leeftijd, dacht Eline Harleman (15) uit Twello vorig jaar. De schrijfster in de dop ging achter haar laptop zitten en het resultaat is het boek “Mijn broer”, dat vanaf deze week verkrijgbaar is en bedoeld is voor jongeren van ongeveer 12 […] Lees verder »

Een dag vol verrassingen

TWELLO.- Gasten en medewerkers van stichting de Zonnebloem afdeling Twello – Zuiderwijk hebben afgelopen donderdag uitbundig het 25jarig bestaan gevierd op een manier die iedereen nog lang zal heugen. Niemand kon aan het begin vermoeden dat het een dag vol verrassingen zou worden.   Door de enorme belangstelling en het aanbod aan vervoersmiddelen loopt in […] Lees verder »

Inschrijvingen Anytime Fitness begonnen

TWELLO.- De ruimte op de eerste verdieping boven het Rabobankpand zal een ware metamorfose ondergaan en men streeft ernaar om Anytime Fitness op 28 december te kunnen inwijden. Dat de ruimtes afgelopen weekend nog niet af waren kon niemand deren: in grote getale liet men zich informeren en rondleiden om zich ten slotte in te […] Lees verder »

Burgernet vervangt SMS-Alert in gemeente Voorst

VOORST – Op alle adressen in de gemeente Voorst wordt deze week een brief bezorgd van burgemeester Jos Penninx waarin hij een oproep doet aan de inwoners van Voorst om zich aan te melden bij Burgernet. Ogen en oren Burgernet maakt gebruik van een telefonisch netwerk van inwoners en (medewerkers van) bedrijven met de achterliggende gedachte: […] Lees verder »

Uitreiking certificaten Klik & Tik in bibliotheek Twello

Dinsdagmorgen 15 december heeft de voorzitter van de bibliotheek Marion Berendsen  in bibliotheek Twello Klik & Tik certificaten uitgereikt. Alle deelnemers  hebben drie modules gevolgd: Klik & Tik de basis, Het internet op, Samen op het web. De deelnemers zijn vol lof over het geduld van de vrijwilligers, de goede uitleg en de gezelligheid. Er […] Lees verder »

Tafeltennisvereniging Trias kersttoernooi

Jij komt toch ook? Op maandag 21 december organiseert tafeltennisvereniging Trias het 41e Kersttoernooi speciaal voor alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 van de gemeente Voorst. Bij grote deelname wordt er ook op dinsdag 22 december gespeeld. Iedereen speelt op een dagdeel, een ochtend of middag. Hiervoor ben jij uitgenodigd! Na de sluitingsdatum 13-12-15 […] Lees verder »

Groot succes winactie Sinterklaas

Een succesvolle actie opzetten in deze tijd is niet eenvoudig. Maar de promotiecommissie van inTwello stroopte haar mouwen op samen met lokale ondernemers en ging deze Sinterklaas actie aan. De commissie zet zich in voor acties en evenementen voor de ondernemers, inwoners en bezoekers van Twello en omgeving. We zijn blij met onze klanten en […] Lees verder »

Deelnemers kerstmarkt in Twello

Voor gezelligheid en de ultieme kerstsfeer bent u het weekend van 18 t/m 20 december van harte welkom in Twello. Het centrum wordt een winters tafereel met diverse kersbomen, een lichtjes tour, kerstmuziek, slee met paarden, activiteiten en een sfeervolle kerstmarkt. Voor de kerstmarkt op 19 en 20 december is de organisatie op zoek naar […] Lees verder »

Veelbelovend Twello in de Stentor

Vandaag publiceerde de Stentor een mooi artikel over Twello, reacties van het winkelende publiek en de waardering van 2 winkeltasjes door de jury.   Lees verder »

Slaapkamer van Sinterklaas

Psssst… dit jaar heeft Sinterklaas zijn eigen slaapkamer in Twello. Kom jij ook even gluren in de slaapkamer van Sinterklaas? De slaapkamer is te bezichtigen vanaf 14 november t/m 5 december. Mede mogelijk gemaakt door de winkeliers in Twello, stichting Dorpsfeesten en byHella. Locatie: van Ghentstraat 9-11, Twello. Sponsoren: Meubelmaster XL, Pijnappel Woonadviseur, Intertoys Twello, Expert […] Lees verder »

Logopediste bezoekt Jonge OuderCafé in Twello

TWELLO – Logopediste Renate Reinten komt vrijdag 27 november van 10.30 tot 12.00 uur naar het Jonge OuderCafé in bibliotheek Twello. Het Jonge OuderCafé is bedoeld als ontmoetingsplek waar jonge ouders ervaringen met elkaar kunnen delen en wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden. Reinten gaat uitweiden over taalontwikkeling en logopedie in het algemeen […] Lees verder »

Workshop internetbankieren voor ouderen in bibliotheek Twello

TWELLO – Saldo checken op internet of online geld overboeken? Voor veel ouderen is dit een hels karwei. Daarom houdt SeniorWeb Twello in samenwerking met Rabobank Apeldoorn en omgeving een workshop Rabo Internetbankieren voor 55-plussers. In de bibliotheek van Twello op woensdag 25 november en 2 december, van 9.30 tot 11.30 uur. Deelname is gratis, aanmelden via:www.rabobank.nl/apeldoorn.   […] Lees verder »

Cadenza leidt Sinterklaas naar burgemeester

TWELLO.- Alles was anders dit jaar bij aankomst van Sinterklaas in Twello. Hij kwam niet zoals gebruikelijk per trein uit Meppel naar Twello, maar in een witte limousine, die niet zichtbaar voor het publiek ergens geparkeerd stond. Muziekvereniging Cadenza begeleidde hem vervolgens naar het Marktplein waar burgemeester Jos Penninx al een tijdje op hem stond […] Lees verder »

Stempelkaartactie vrijdagmiddagmarkt

TWELLO.- De ondernemers van de Twellose markt houden vrijdag 20 en vrijdag 27 november weer een stempelkaartenactie. De marktbezoeker kan op een stempelkaart stempels verzamelen van vier verschillende marktondernemers. Bij elke aankoop ontvangt men een stempel, een volle kaart kan men inleveren bij de actiekraam waar vervolgens gegrabbeld kan worden naar waardebonnen. Elke week zitten […] Lees verder »

Loek Pijnappel verongelukt tijdens Safari Rally

TWELLO.- Met grote verslagenheid is afgelopen week het nieuws in Twello neergedaald dat Loek Pijnappel is overleden. De 54-jarige Loek was als ervaren rally-rijder in Zuid-Afrika om een droom waar te maken, de Safari Rally rijden. Loek kwam dinsdagmiddag tijdens de rally om toen de auto van hem en zijn zwager, de Terwoldse Jurgen Pijpker, […] Lees verder »

Veel (jeugdige) belangstelling voor kleindierenshow

TWELLO.- Ieder jaar lukt het de Kleindierensportvereninging (KDS) weer om vele belangstellenden naar de jaarlijkse show te trekken. Ook ditmaal was het niet anders, het publiek kreeg weer waar voor zijn geld. De honderden tentoongestelde dieren werden zonder uitzondering door jong en oud bewonderd. De hal van het AOC was afgelopen weekend het domein van […] Lees verder »

Verschillende stijlen in één expositie

TWELLO.- Kitty Taverne heeft een paar jaar geleden tijdens verschillende workshops en schilderscursussen ontdekt hoe leuk het is om te schilderen en dat ze van variatie houdt qua stijlen. En al heel snel ontstond er een keur aan ouderwetse stillevens, portretten, modern realistische afbeeldingen, populaire tekstschilderijen, Victoriaanse boeketten in antieke lijsten. Inmiddels is het schilderen […] Lees verder »

50 jaar samen en helemaal thuis in Nederland

TWELLO.- Al op jonge leeftijd hebben Mehmet Burul en Kaniye Mercan elkaar in hun geboorteland Turkije als buurkinderen leren kennen en gingen volgens Turks gebruik – zij op 15jarige hij op 19 jarige leeftijd – met elkaar trouwen. Jarenlang woonde het echtpaar vervolgens met twee kinderen bij zijn ouders totdat het lot anders bepaalde: Mehmet […] Lees verder »

Olympia Hengelo – Eurobottle/Voorwaarts

TWELLO.- Afgelopen zaterdag was het, na het avontuur in Gran Canaria, weer tijd voor een wedstrijd in de zaalcompetitie. De wedstrijd tegen Olympia stond op het programma en spelen al meerdere jaren in de 2e divisie. Dat het zand van Gran Canaria nog niet helemaal uit de benen was van de meiden, werd al redelijk […] Lees verder »

Martinusschool sport op ‘Schoolplein-14’

TWELLO.- De Martinusschool (Duistervoorde) beschikt als eerste in de gemeente Voorst over een z.g. Schoolplein-14. Gemeentebestuur, sportkoepel en oud-leerling tevens  volleybalinternational Robert Horstink gaven vrijdagmiddag het startsein aan de 180 leerlingen om het nieuwe schoolplein in gebruik te nemen. Dat was niet aan dovemansoren gericht, vol jeugdig enthousiasme werd er met Horstink een wedstrijdje gespeeld. De […] Lees verder »

Vernieuwde DekaMarkt Twello

  TWELLO.- Vorige week is de verbouwde DekaMarkt in Twello geopend. Dit werd gedaan door vier medewerkers van het filiaal. Ze zijn samen meer dan een eeuw in dienst bij de supermarktketen. Ingeborg de Haan, Francis Lieferink, Ron te Braake en Pieter Visser hadden de eer de nieuwe winkel officieel te openen. Klanten keken hun […] Lees verder »

Opening Scapino en Aktiesport

Scapino en Aktiesport hebben de handen in een geslagen. In de winkel is speciaal ruimte gemaakt voor een shop-in-shop van Actiesport. Waar het totale sportassortiment van A-merken binnen deze vestiging door Actiesport wordt aangeboden. Het assortiment is hierdoor breder geworden en is het zelfs mogelijk om de uitgebreidere collectie online te bestellen via een touchscreen. Vandaag […] Lees verder »

Windmolens afrit Twello afgewezen

TWELLO – De gemeente Voorst heeft een verzoek voor twee windmolens aan de noordkant van de A1 (bij de afrit Twello) afgewezen. Het college wil eerst een ‘zorgvuldige discussie’ over duurzame energie, voor het een dergelijk verzoek goedkeurt. Onderdeel van die discussie is een compensatieregeling voor degenen die de meeste hinder ondervinden van eventuele windmolens: […] Lees verder »

Griezelen in Twello

Kom griezelen in Twello op vrijdag 30 oktober van 18:00 uur tot 21:00 uur. In het centrum wordt je op deze koopavond verrast door griezelige figuren en etalages. Samen met scouting de Vundelaar en vrijwillige griezels kunnen kinderen samen Halloween pompoenen maken en zich laten schminken. Wanneer je verkleed naar het centrum komt ontvang je […] Lees verder »

Vrouwenpraatgroep viert 15jarig bestaan

TWELLO.-  Het is al weer 15 jaar geleden dat Martheke Debets de Vrouwenpraatgroep oprichtte. Toen begonnen met een klein groepje en inmiddels fors uitgebreid tot meer dan 80 dames die geregeld bij elkaar komen. Afgelopen maandag werd dit heugelijke feit gevierd. Door de oprichting van de Vrouwenpraatgroep laat men al jarenlang zien dat er wel […] Lees verder »

Motorboot ALUQA van ESTEQ genomineerd

TWELLO.- Dit jaar lanceerde ESTEQ de exclusieve motorboot ALUQA in Twello.  Passie voor metaal(bewerking), een ijzersterke reputatie in de offshore-industrie en liefde voor de watersport inspireerden ESTEQ B.V. om een exclusieve motorboot op de markt te brengen, made in Twello. Een elegante, stijlvolle motorboot van aluminium met veel ruimte, comfort en grootse prestaties, geheel door […] Lees verder »

Excelsior ingeloot voor Dickens Kerstconcert

TWELLO/DEVENTER.- Muziekvereniging Excelsior Twello is voor de tweede maal op rij uitgenodigd om een kerstconcert te verzorgen tijdens het Dickens Festijn op zondagmiddag 20 december. Ruim 45 orkesten en koren hebben zich ingeschreven bij de Deventer VVV om een optreden te verzorgen tijdens het Dickens Festijn. Vorig jaar haar eerste optredens van dit grootse spektakel […] Lees verder »

Bezoek een duurzaam huis bij jou in de buurt

TWELLO.- Een groot aantal huiseigenaren in heel Nederland doen op zaterdag 7 en 14 november mee aan de Nationale Duurzame Huizen Route. De huiseigenaren delen graag hun kennis en ervaring over hoe zij hun woning hebben verduurzaamd.  Een unieke kans voor bezoekers om duurzaam wonen te ervaren en inspiratie op te doen om zelf stappen […] Lees verder »

Jongensdag bij VHC Twello

TWELLO.- Wil je ook een sport doen waarbij we wel meedoen in de Europese top? Dan moet je eens komen kijken bij hockey. Zet dan vast 1 november in je agenda.  Dan is er aan de Zuiderlaan een echte jongensdag. Alle jongensteams met hun vrienden  hockeyen een ochtend onder begeleiding van Heren 1. En…’Girls are […] Lees verder »

Stempelkaartactie vrijdagmiddagmarkt

TWELLO.- De ondernemers van de Twellose markt houden vrijdag 23 en vrijdag 30 oktober een stempelkaartenactie. De marktbezoeker kan op een stempelkaart stempels verzamelen van vier verschillende marktondernemers. Bij elke aankoop ontvangt men een stempel, een volle kaart kan men inleveren bij de actiekraam waar vervolgens gegrabbeld kan worden naar waardebonnen. Elke week zitten er […] Lees verder »

Win een 7 daagse V.I.P. trip naar Dakar met Oliehandel.nl

TWELLO.- Van 20 t/m 24 oktober staat in Amsterdam de BedrijfsautoRAI 2015 op de agenda! De BedrijfsautoRAI is de grootste nationale vakbeurs voor professionals in wegtransport en logistieke dienstverlening. In het voorjaar van 2015 stond Oliehandel.nl met de veel besproken spectaculaire winactie “Van de AutoRAI naar Dubai” op de AutoRAI, voor oktober van dit jaar […] Lees verder »

Traditional New Zealand Pie”

TWELLO.- De traditionele Engelse pie werd in Nieuw Zweeland verder ontwikkeld tot een traditionele lunch, diner of snack, die te krijgen is in allerlei internationale smaken. Paul’s Pie is gemaakt met twee verschillende soorten roomboterdeeg. De bodem is stevig genoeg, zodat de pie uit de hand genuttigd kan worden. ‘Finger-licking good’ is het gezegde in Nieuw […] Lees verder »

Verwenmiddag mantelzorgers gemeente Voorst

TWELLO/VOORST.- Ieder jaar wordt er rond de landelijke ‘Dag van de Mantelzorg’ in de gemeente Voorst aandacht besteed aan mantelzorg. Dit jaar willen we alle mantelzorgers van de gemeente Voorst extra in het zonnetje zetten en uitnodigen op zaterdagmiddag 7 november. Het landelijke thema is dit jaar ‘Laat je zien’. Mens en Welzijn Voorst organiseert […] Lees verder »

Vrolijke opening Catharina’s Choice+

TWELLO.- Voordat Catharina’s Choice+ haar deuren afgelopen vrijdag officieel opende, werd de avond ervoor de winkel druk bezocht door genodigden. Familie en vrienden kwamen langs om te genieten van alle drankjes en hapjes in een vernieuwde ambiance. De damesmodezaak voor mode vanaf maat 42, met als plus sieraden en parfum, heeft een metamorfose ondergaan. De verkoopruimte is uitgebreid en biedt daardoor meer keuze aan […] Lees verder »

Hiphop workshop bij SV Twello

TWELLO.- SV Twello staat bekende om haar grote en enthousiaste dans afdeling op zowel recreatief als selectie niveau. Vanaf 26 oktober wordt het aanbod uitgebreid met een hiphop workshop, 10 weken lang op maandagavonden van 18.30 – 19.30 uur in sporthal de Zuiderlaan in Twello. De lessen worden gegeven door Anthony, een ervaren hiphop docent […] Lees verder »

Overblijven op de kleine Wereld

TWELLO.- Wat is er nou gezelliger dan samen met je vriendjes en vriendinnetjes tussen de middag je brood op te eten. Het gebeurt steeds vaker, een groot aantal kinderen blijft over. Zo ook op basisschool De Kleine Wereld. Een gezellige drukte is het daar tussen de middag. Eerder heette dat “overblijven”, tegenwoordig noemt men dat de TSO, Tussen Schoolse […] Lees verder »

‘De Sint inTwello’ op zaterdag 14 November

TWELLO.- Nog maar een paar weekjes wachten en het is zover. Dan begint op zaterdagmiddag 14 november het gezelligste kinderfeest van het jaar met de aankomst van Sinterklaas! En jullie zijn allemaal uitgenodigd! Waar hij aankomt kunnen we ook al verklappen: dat is op het Dorpsplein in Twello, begeleid door zijn Zwarte Pieten en muziekvereniging Cadenza. Ben jij er […] Lees verder »

Zonnepanelen op dak gemeentehuis

TWELLO.- Ze liggen er bijna: de 400 panelen op het gemeentehuis van Voorst. Afgelopen donderdag was men op het dak druk bezig de enorme klus verder af te ronden. 54 inwoners van de gemeente hebben gezamenlijk een bedrag van 104.000 euro bijeengebracht om dit project mogelijk te maken. De installatie zal rond 27 oktober in […] Lees verder »

Win Super prijzen met buurt puzzel

Tijdens het buurt maken in Twello worden er 24 foto’s geplaatst van verschillende ondernemers uit Twello. Deze zijn genummerd en te vinden op de Facebook pagina van inTwello en het Voorster Nieuws. Raad hierbij de juiste naam van de winkel en noteer de juiste letter. Wanneer het woord van 24 letters compleet is kunt u […] Lees verder »

Jumbo Binnendijk geeft stevige korting twente plat

Twente Plat in Kulturhus Jachtlust TWELLO.- Precies twee jaar geleden waren ze voor de allereerste keer in Twello. Twente Plat bezorgde het publiek zere kaken van het lachen met hun prachtige voorstelling met Twentse humor in dialect. Daarom is er goed nieuws voor de vele liefhebbers van streekhumor, want op zaterdag 24 oktober komt Twente […] Lees verder »

Combimode van SUSSKIND naast Frendz

TWELLO.- Afgelopen donderdag, op de openingsdag, was de belangstelling voor een nieuw modemerk in Twello al groot. Erick Brouwer heeft op zoek naar een modemerk voor zijn nieuwe zaak naast Frendz een ontwerper gevonden die bij hem past en is daar laaiend enthousiast over. “Ik heb hét modemerk voor de dames in Twello gevonden”, lacht […] Lees verder »

Lunchconcert brasserie Korderijnk

TWELLO.- Zin in een leuk uitje zo aan het einde van de zomer? Brasserie Korderijnk in Twello geeft u daartoe een mooie gelegenheid op dinsdag 20 oktober a.s. U wordt onthaald met een welkomstdrankje, gevolgd door een voortreffelijke warme lunch. Maar dat is nog niet alles, voor en tijdens de 3-gangen lunch verzorgt het Oosterhuuzens […] Lees verder »

Kinderboekenweek Twello

TWELLO.- Raar, maar waar! is het thema van de Kinderboekenweek dit jaar. Van 7 t/m 18 oktober gaat het om natuur, wetenschap en techniek bij Bibliotheek Brummen|Voorst. De Kinderboekenweek is niet alleen voor de bibliotheek een van de leukste en belangrijkste weken, maar ook voor veel scholen. Voor de scholen heeft de Bibliotheek een programma […] Lees verder »

Extra Varilux multimediabril, outdoorbril of zonnebril

Varilux Najaarsactie toont belang tweede bril voor beeldschermwerk, sport en autorijden TWELLO.- De meeste brildragers hebben tegenwoordig meerdere brillen. Maar meestal is alleen het montuur anders, zodat de brildrager zijn bril bijvoorbeeld kan aanpassen aan de kleding of aan de gelegenheid. De vakopticiens in Twello die de bekende Varilux-brillenglazen verkopen, bieden brildragers de komende maanden […] Lees verder »

Buurt maken in Twello

Altijd al willen weten bij wie u uw aankopen verricht? Of wie de ondernemer is achter de schermen? De komende weken staat het centrum van Twello in het teken van ‘buurt maken’. Waar niet de winkels centraal staan maar juist de ondernemers en winkeliers achter de schermen. Het echte buurt maken begint bij een persoonlijk […] Lees verder »

Blokker Twello opent donderdag 8 oktober

TWELLO.- In tegenstelling tot eerdere berichtgeving ziet Fons Viester zich genoodzaakt zijn nieuwe Blokker vestiging een week later dan gepland te openen. De oorspronkelijke datum van 1 oktober kan door de vele werkzaamheden die nog moeten worden verricht niet bewaarheid worden en wordt verschoven naar donderdag 8 oktober. ‘’Wel een (kleine) tegenvaller”, volgens Viester, ‘’maar […] Lees verder »

Catharina’s Choice+ opent haar deuren

TWELLO.- Op 9 oktober opent Catharina’s Choice+ haar deuren in het centrum van Twello. Catharina’s Choice+ is een damesmodezaak voor mode vanaf maat 42 met als plus sieraden en parfum. Eigenaresse Ina Visser en medewerkster Tonnie Kok willen in een ambiance van vertrouwen en persoonlijke aandacht en goed en eerlijk advies geven. De laatste twee […] Lees verder »

Winnaars Klompenfeest kleur- en smashwedstrijd Voorwaarts Volleybal

  TWELLO.- Tijdens het Klompenfeest waren ook de afdelingen Volleybal en Beach aanwezig met diverse activiteiten. Op zondag was de officiële ‘Join Volleybal Promotour bus’ aanwezig. Hier konden kinderen leren duiken, blokken en natuurlijk smashen. Wie kan het hardste smashen en wordt er smashkoning en – koningin? Veel kinderen probeerden zo hard mogelijk te smashen, […] Lees verder »

Voeten-Check-Dag bij Schoenen van Rein

TWELLO.- Om jezelf voort te bewegen worden de voeten het meest intensief gebruikt. De voet bestaat uit een samenstelling van 26 beenderen en 214 gewrichtsbanden. De holle bouw van de voet en de beweeglijkheid van de wervelkolom helpen om de schokken van het voortbewegen op te vangen. Er kan daarmee ook weleens iets fout gaan. […] Lees verder »

Opening culturele seizoen

TWELLO.- Afgelopen zondag heeft de Kunstkring Voorst het culturele seizoen 2015/2016 ingeluid. Yvonne Lengkeek was uitgenodigd deze in alle opzichten geslaagde dag te openen. Daarbij ging zij vooral in op het thema ‘Portret’, dat door middel van een schilderij of foto uitgebeeld kan worden of door een gebeeldhouwde weergave. Zij was verrast door diversiteit en […] Lees verder »

Kinderboekenschrijfster Manon Sikkel presenteert nieuwe boek

TWELLO.- Zaterdag 10 oktober komt kinderboekenschrijfster Manon Sikkel naar Boekhandel Oonk in Twello. En dat wil je zien: Manon presenteert daar haar nieuwste boek Slimpie Dimpie Wonderkind . Om twee uur komt ze jongleren met zeven boeken, leest ze haar nieuwe boek in dertien talen voor, vouwt ze origami-zwanen van de kaften en tovert ze […] Lees verder »

4 tegen 4 voetbaltoernooi in gemeente Voorst

TWELLO.- Op woensdag 21 oktober a.s. organiseert SV Twello weer het traditionele 4 tegen 4 toernooi voor alle leerlingen van de basisscholen in de gemeente Voorst. Dit toernooi trekt altijd veel leerlingen en is daarmee een leuk sportief moment in de herfstvakantie. Vorig jaar deden er zo’n 60 teams mee aan het 4 tegen 4 […] Lees verder »

Wilde Dinsdagen bij Swinckels

TWELLO.- Iedereen die binnenkort op dinsdag uit eten wil gaan, kan weer bij Swinckels in Twello een tafel reserveren. Afgelopen 1,5 jaar was het restaurant op dinsdagen gesloten, maar de vele aanvragen zorgen er voor dat het restaurant haar deuren weer opent. De aantrekkende economie, toename van het zakelijk verkeer en de bekendheid van Swinckels […] Lees verder »

Expositie Zorggroep Apeldoorn e.o. Locatie Twello

TWELLO.- Onlangs is de expositie van de schilderclub van zorggroep Apeldoorn e.o. locatie Twello geopend. De heer de Haan, lid van de schilderclub, opende de expositie door het doorknippen van het gouden lint. Helaas waren er minder bezoekers dan verwacht, echter dit deed niet af aan de gezellige sfeer die er was. Bewoners, familie en […] Lees verder »

Van Mourik Ambachtelijke Vloeren pakt de draad weer op na noodlottig ongeval zoon

TWELLO.- Michiel en Debbie van Mourik zijn helemaal stuk. Een ingrijpende gebeurtenis heeft hun leven volledig veranderd. Vanaf mei hebben de klanten het echtpaar niet meer in de zaak zien staan en dat had een enerverende reden. Nu – 4 maanden later – voelen Michiel en Debbie het als een verplichting tegenover hun klanten hen […] Lees verder »

Rijden rijden, rijden in een ‘wagentje’ op Truckersdag door Voorst

WILP – De Truckersdag van Zozijn neemt cliënten van de zorginstelling zaterdag 26 september mee door de gemeente Voorst. Honderd trucks en vrachtwagens en enkele busjes voor het vervoer van rolstoelen, rijden met hun bijrijders een tocht van zo’n 30 kilometer. Het geheel wordt begeleid door de politie en motorrijders van de Megafoon uit Twello. […] Lees verder »

Zuivelhoeve nu ook in Twello

TWELLO. In 1981 begon Diane Roerink op het erf van haar ouders in Twekkelo met het verkopen van producten van de boerderij. Ze mocht de oude klompenschuur van haar oma gebruiken en richtte hier een winkeltje in, waar ze ambachtelijke zuivelproducten verkocht, die haar man Gerjhan op de boerderij zelf maakte. Nu 35 jaar later […] Lees verder »

Metamorfose Huiskes en Dekker Mannenmode

TWELLO.- Reeds 12 jaar geleden hebben Ria Rijks en echtgenoot Jeroen het plan opgevat het pand te verbouwen. Nu hebben ze eindelijk hun droom van een prachtig winkelpand waar kunnen maken, waarbij ook Dekker Mannenode door een aparte ruimte en ingang een eigen gezicht heeft gekregen. Donderdag 3 September zijn beide zaken feestelijk heropend. Ria […] Lees verder »

Jumbo Binnendijk opent pick up point voor online bestellingen

TWELLO.- Goed nieuws voor klanten van Jumbo Binnendijk: de winkel opent op 15 september een Pick Up Point voor online bestellingen. Inwoners van Twello en omgeving kunnen hun boodschappen eenvoudig bestellen op Jumbo.com en de bestelling vervolgens snel ophalen bij de speciale balie bij de achterdeur van de winkel. Martin Binnendijk kijkt er naar uit […] Lees verder »

Officiële opening Wenters Sports Club trok veel bezoekers

TWELLO.- De met ballonnen versierde deuren van het sportcentrum verleenden in het weekend toegang tot de totaal vernieuwde ruimtes en toestellen van Wenters Sports Club, voormalig Sportschool Tijssen. Aan de uitnodiging van eigenaar Danny Ben om te komen ‘buurten’ werd maar al te graag gehoor gegeven. De belangstelling was boven verwachting en de reacties al […] Lees verder »

 ‘Voorster Bandgevecht’ bij Gewoon Twelle

TWELLO.- Dit najaar start in de zaal van Eetcafé Gewoon Twelle de bandcompetitie ‘Voorster Bandgevecht’. Een band battle competitie voor beginnende bands uit de regio stedendriehoek. In een aantal voorrondes met drie of vier bands per ronde, wordt elke ronde door een vakjury een winnaar gekozen, die doorstroomt na de finale in het voorjaar van […] Lees verder »

Grote Clubactie geeft verenigingsleven financiële injectie

TWELLO.- Vanaf 19 september komen kinderen weer langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook uit Twello doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas een financiële injectie te geven. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig om rond te komen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de […] Lees verder »

Signeermiddag Froukje Jansen bij Boekhandel Oonk

TWELLO.- Froukje Jansen en Annick de Witt hebben samen een boek geschreven over duurzaamheid en de relatie die wij als mensen met de natuur hebben. Het zijn verhalen, ontstaan uit interviews met bekende en minder bekende Nederlanders, allen duurzame denkers en doeners. De titel van het boek is ‘Duurzaamheid van binnenuit’. Froukje Jansen is programmamaker […] Lees verder »

Iedereen kan eerste hulp leren

TWELLO.- Soms bent u de enige aanwezige persoon bij een ongeluk, is het geen geruststellend idee als u dan weet hoe te handelen? EHBO vereniging Twello-Duistervoorde start op woensdag 7 oktober een cursus eerste hulp. U krijgt les in hartreanimatie, AED bedienen en verbandleer. Na deze cursus weet u hoe u moet handelen in noodsituaties. […] Lees verder »

Geen zekerheid groen rond ‘Brede School’ De Fliert

TWELLO – Het is niet zeker of er bij de Brede School De Fliert een groenstrook blijft. Een poging van de fractie van PvdA/GroenLinks om in het bestemmingsplan vast te laten leggen dat het openbare groen behouden blijft, werd gisteren verworpen. De groenstrook is een uitdrukkelijke wens van de omwonenden. Met het verwerpen van het […] Lees verder »

Deelnemers gezocht ‘ff wat anders in Twello’ straat Klompenfeest

Dit jaar is de Dorpsstraat in Twello tijdens het Klompenfeest (4 t/m 6 September) ff wat anders en heel bijzonder. Waar het andere jaren leek dat het Klompenfeest hier ophield, gaat het er dit jaar heel anders aan toe. De Dorpsstraat zal omgetoverd worden tot een ware kunst en cultuur straat. Met als naam ‘ff wat anders […] Lees verder »

Muziek op Schoot door Lidia Olsthoorn

TWELLO.- Muziek op Schoot is bedoeld voor kinderen vanaf 12 maanden tot 4 jaar. Samen muziek maken, zingen en spelen met een ouder bij voorbeeld of met oma en opa. Waarom is muziek nou zo belangrijk: als je met muziek bezig bent doe je een beroep op alle ontwikkelingsgebieden van het kind. Denk maar aan […] Lees verder »

Jongerenconcert opent klompenfeest

TWELLO.- Nog een paar weken en het is zover: donderdag 3 september, vindt in de Martinuskerk te Twello het Schimmel en Plante Jongerenconcert plaats als opening van het  het Klompenfeest. Deze week een korte impressie van Gemma Scherpenzeel en het jeugdorkest van Excelsior en natuurlijk van O’G3NE. Gemma Scherpenzeel is 16 jaar en woont in […] Lees verder »

Wenters Sports club neemt Sportschool Tijssen over

TWELLO.- Per 15 juli is sportschool Tijssen aan het Jachtlustplein omgedoopt tot ‘Wenters Sports Club Tijssen’! “Het sportcentrum waar het hele gezin terecht kan voor een schappelijke prijs”, aldus kersverse directeur Danny Bent. De komende maanden zal het sportcentrum een facelift ondergaan en wordt de fitness plus groepsleszaal grondig aangepakt! Er komen nieuwe toestellen en […] Lees verder »

Basilicum, koning onder de smaakmakers

TWELLO.- Kruiden horen bij gezonde voeding. Ze hebben een gunstig effect op de vertering, versterken het immuunsysteem en ondersteunen een goede gezondheid. Natuurlijke kruiden zoals basilicum verrijken de smaak van gerechten en in tegenstelling tot de fabrieksmatige smaakversterkers zijn ze puur en vormen geen negatieve belasting voor ons lichaam. Om de werking van kruiden beter […] Lees verder »

15 jaar Vrouwenpraatgroep

TWELLO.- In september van het millenniumjaar 2000 is zij gestart. Heel bescheiden maar met grootse dromen. Een leefbare plek voor iedereen! Er is veel gebeurd en al zoveel waar gemaakt van de droom. Het kan werkelijk: een maatschappij waar plaats is voor iedereen! Dat is wat zichtbaar is in de vrouwenpraatgroep. Er groeit zoveel uit […] Lees verder »

Ouderenfonds draagt ouderen een warm hart toe tijdens het Klompenfeest

TWELLO.- Tijdens deze 36e editie van het Klompenfeest is de organisatie van het Klompenfeest een samenwerking aangegaan met het Nationaal Ouderenfonds. Gezamenlijk bieden zij de ouderen uit de omgeving een speciale voorstelling aan en vragen ze tijdens het klompenfestival aandacht voor de grote eenzaamheid onder ouderen. Stichting Klompenfeest is erg enthousiast over deze leuke vorm […] Lees verder »

Gezellige ochtend voor Zonnebloemgasten

TWELLO.- Het was woensdag 22 juli j.l. om 10.00 uur al gezellig druk bij Korderijnk in Twello. 60 Zonnebloemgasten en 20 vrijwilligers van afdeling Zuiderwijk genoten van een aangekleed kopje koffie. Daarna volgde een leuk verhaal van Diny Fockens-Brink van Vertelgenootschap Apeldoorn. Deze enthousiaste verhalenvertellersgroep telt 12 leden en bestaat sinds 1997. Een verhaal met […] Lees verder »

Jong talent op Jongerenconcert tijdens Klompenfeest

TWELLO.- Donderdag 3 september a.s. is in de Martinuskerk te Twello het Jongerenconcert als opening van de Klompenweek. Bijzonder dit keer is dat de organisatie van het Klompenfeest de groep O’G3NE bereid heeft gevonden om naar Twello te komen om naast de jonge talenten uit Twello en omgeving ons van hun artistieke kwaliteiten te laten […] Lees verder »

Duurzame Willie Wortel of Professor Barabas gezocht

REGIO.- Hoe hergebruik jij jouw afval? Maak je er een mooi kunstwerk van? Een handige gadget? Stuur je idee of een foto van jouw slimste, mooiste, beste creatie en misschien word jij gekozen tot meest innovatieve duurzame held van Apeldoorn! Kijk voor inspiratie op www.facebook.com/DuurzaamApeldoorn en mail je foto of idee naar dvdd.apeldoorn@gmail.com. Als jij […] Lees verder »

Bessels architekten & ingenieurs ontwerpt distributiecentrum Wasco

TWELLO.- Verwarmings- en sanitairgroothandel Wasco bouwt op bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn een nieuw distributiecentrum. Duurzaamheid, met daaraan gekoppeld het BREEAM-NL Duurzaamheidscertificaat ‘Excellent’, speelt een belangrijke rol bij de bouw van dit distributiecentum met een oppervlakte van 18.000 m2 logistieke ruimte en 1.500 m2 kantoren. Het ontwerp is van Bessels en VDR Bouwgroep gaat de nieuwbouw […] Lees verder »

Geweldig initiatief marktondernemers

TWELLO.- De ondernemers en marktmeester van de markt Twello hebben de Zonnebloemgasten, die slecht ter been zijn, uitgenodigd om de vrijdagmarkt te bezoeken. Afgelopen vrijdag was voor de marktkramen een leuke hoek ingericht voor de 42 zonnebloemgasten en vrijwilligers, zodat iedereen in de schaduw kon zitten. De ontvangst met koffie, thee en petit-four gaf tegelijk […] Lees verder »

Campagne tegen zwerfafval gestart

TWELLO.- ‘Samen tegen zwerfafval’ dat is het motto dat in het komende halfjaar moet leiden tot vermindering van de hoeveelheid zwerfafval in de gemeente Voorst. Afgelopen maandag is daartoe de eerste aanzet gegeven door de wethouders Lagerweij en Van der Sleen. De campagne, onder het motto ‘Samen tegen zwerfafval!’ kan de gemeente uitvoeren dankzij een […] Lees verder »

Cadenza sluit met enorm orkest muzikaal seizoen af

TWELLO.- Ook voor Cadenza Twello begint de vakantie. Maar vlak daarvoor zette de club de harmonie en de opleidingsorkesten bij elkaar. Muzikanten en ouders genoten. Samen muziek maken is het leukste dat er is. Vandaar dat de seizoenafsluiting bij Cadenza bestaat uit een gezamenlijk optreden. Alle muzikanten, jong en oud, ervaren en beginnend, zaten lekker […] Lees verder »

Koninklijke onderscheiding voor Marietje Broekhof

Zo jongens, noe kuj dur weer èff’n tegen… TWELLO.- De kerk is bomvol. Een bijzondere zondag, ook voor genodigden, want Marietje Broekhof is 80 geworden en speciaal daarvoor worden er gasten verwacht om haar te kunnen feliciteren onder het genot van koffie en gebak. Alles lijkt gewoon. Een normale kerkdienst, die vanaf het moment dat […] Lees verder »

Anytime Fitness opent fitnesscentrum

TWELLO.- Anytime Fitness zal na de vakantie starten met de bouw van een fitnesscentrum midden in het centrum van Twello. Op de verdieping van de Rabobank aan de Dorpsstraat zal 750m2 worden verbouwd tot een modern, sfeervol en gezellig fitnesscentrum met de modernste apparatuur en fitnessmogelijkheden. Ook zullen er groepslessen gegeven worden. Anytime Fitness is […] Lees verder »

Ben Berends draagt aandelen over, continuïteit blijft gewaarborgd

TWELLO.- In 2001 zijn Ben Berends en René Slump, samen met een zestal collega’s, het kantoor aan de Duistervoordseweg 49 gestart. In veertien jaar tijd is het kantoor, met inmiddels 30 vakspecialisten, uitgegroeid tot één van de grotere, onafhankelijke, advieskantoren van de regio. Naast ‘Twello’ zijn er kantoren in Harderwijk en Hattem. Inmiddels heeft Ben […] Lees verder »

Na 40 jaar stopt Sportschool Tijssen

TWELLO.- De tijd bepaalt wanneer er een ommezwaai komt. Zo ook voor Sportschool Tijssen. Wat in 1975 gestart is, eindigt in 2015. In 1975 startte Rolf Tijssen met veel enthousiasme judo en jiujitsu lessen in de gymzaal aan de Kruizemuntstraat te Voorst. Daarnaast werd er krachttraining voor heren gegeven en in het toenmalige CJV gebouw […] Lees verder »

Dorpsstraat doet het ‘ff wat anders in Twello’

TWELLO.- De Dorpsstraat gaat tijdens het Klompenfeest heel bijzonder worden. Waar het andere jaren leek dat het Klompenfeest hier ophield gaat het er dit jaar heel anders aan toe. Er komt een speciale braderie. Of je het een ware braderie kunt noemen is nog maar de vraag. De Dorpsstraat wordt namelijk omgetoverd tot een ware […] Lees verder »

Zonnebloemers naar de markt

TWELLO.- Vrijdag 17 juli a.s. is de Zonnebloem uitgenodigd door de ondernemers van de Markt Twello. Zij willen hiermee de sociale betrokkenheid met de Gemeente Voorst benadrukken. Een markt houden is een ding, maar een markt laten leven is net iets meer. De Zonnebloem afdeling Voorst met ongeveer 200 vrijwilligers is werkzaam in de stedendriehoek […] Lees verder »

Inschrijving Mini Triatlon en Kleurenrun Klompenfeest geopend

TWELLO.- Ook dit jaar zullen er aan het klompenfeest sportieve elementen worden toegevoegd. Zo wordt er wederom een mini triatlon georganiseerd en (nieuw voor Twello) een Kleurenrun, beide evenementen vinden plaats op zaterdag 5 september a.s. Mini Triatlon Door het enorme succes van vorig jaar is er besloten om de Mini Triatlon wederom een plaats […] Lees verder »

SV Twello zet leden in het zonnetje

TWELLO.- Op de Algemene Ledenvergadering van sportvereniging Twello werden afgelopen woensdag drie leden nadrukkelijk in het zonnetje gezet en werd na een officiële voordracht unaniem door de vergadering ingestemd met hun benoeming tot lid van verdienste. René Blok (ruim 46 jaar lid) heeft, nadat hij als actief voetballer de schoenen aan de wilgen moest hangen, […] Lees verder »

Een geweldig stel

TWELLO.- Acht jaar Hietweide, het zit er op. Het waren 8 fantastische jaren. En dit werd in de laatste week uitgebreid gevierd met op woensdag de eindmusical ‘Het dak er af’. De vaders, moeders, opa’s, oma’s, familie en bekenden genoten van een mooi en ontroerend optreden. Op donderdagavond had groep 8 de schoolverlatersavond samen met […] Lees verder »

Groepsexpositie Kunstkring Voorst

TWELLO.- Marijke van Munster verricht met verve de opening. Ze bedankt ook Theo Krijnen, huismeester van de kunstkring, voor het fabriceren van een geweldig hulpmiddel – in vaktermen ‘hondje’ genoemd – voor verplaatsing van zware panelen om kunst en licht te laten versmelten tot een intrigerende totaalervaring. Het thema van de expo is: ‘Zomer, vakantietijd’ […] Lees verder »

Zwembad de Schaeck nu met buslijn 507 bereikbaar

TWELLO.- De gemeente Voorst heeft na goed overleg met de Buurtbusvereniging Stedendriehoek, zwembad de Schaeck en omwonenden besloten om buslijn 507, van Station Voorst-Empe naar station Twello vv, per 20 juli a.s. aan te passen. Ter hoogte van Zwembad de Schaeck wordt een bushalte geplaatst. De Buurtbus rijdt vanaf 20 juli via de Veenhuisweg, Schakerpad […] Lees verder »

Applaus voor optreden leerlingen Noordman Music

TWELLO.- Afgelopen maandagavond vond er een optreden plaats in de Dorpskerk van Twello. Leerlingen van Henk Noordman lieten hun vorderingen horen. Er werd gemusiceerd door jong en oud en het samenspel was ruim vertegenwoordigd. De vele toehoorders konden genieten van de muziek van Luduvico Einaudi. Het stuk ‘Password’ werd door Marijke mooi voorgedragen en samen […] Lees verder »

Afscheidmusical Martinusschool

TWELLO.- Afgelopen woensdag was de afscheidsmusical van de leerlingen van groep 8 van de Martinusschool te Twello. De musical ‘Stars’ is het verhaal over een band die wil doorbreken en dus flink aan de weg timmert om in de hitlijsten terecht te komen. Maar een star worden is niet gemakkelijk. De repetitieruimte is oud en […] Lees verder »

Lesdiner de Hietweide bij Korderijnk

TWELLO, – Op maandag 29 juni kwamen de leerlingen van groep 8 van Obs de Hietweide op uitnodiging van Brasserie-Restaurant Korderijnk genieten van een lesdiner. Dit diner wordt jaarlijks gehouden om de leerlingen kennis te laten maken met de geldende etiquetteregels. Voorbereidend daarop waren die regels al in de klas besproken. Om 18.00 uur werden […] Lees verder »

Hier groeien kersen

TWELLO.- Fruitkwekerij Klomp was afgelopen zondag het “doelwit” voor veel fietsers en wandelaars. De fruitkwekers boden met de jaarlijkse open dag belangstellenden de gelegenheid om kennis te maken met dit specifieke bedrijf. De kersenboomgaard en de appelboomgaard trekt met name in het voorjaar de nodige aandacht door de uitbundige bloesempracht, maar ook nu de kersenoogst […] Lees verder »

Kleine Wereld sluit jaar af

TWELLO.- Onder zomerse omstandigheden werd op vrijdagavond het schooljaar van de Kleine Wereld op een gezellige wijze afgesloten. Na een lekker broodje knakworst danwel beenham gegeten te hebben, werden ouders, leerlingen en leerkrachten welkom geheten door de Ouderraad.  Vervolgens kon iedereen in groepjes beginnen aan het Levend Ganzenbordspel ‘Rond De Kleine Wereld in 80 vragen’. […] Lees verder »

Informatieavond nieuwbouw Veluws College

TWELLO.- Buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden vorige week dinsdag tijdens een informatieavond op het Veluws College aan de Hietweideweg de nieuwbouwplannen van het Veluws College Twello bekijken. Een aantal medewerkers van de gemeente Voorst en medewerkers van de school voor voortgezet onderwijs gaven een toelichting op de bouwplannen. De school krijgt een nieuw gebouw op […] Lees verder »

Geslaagde samenwerking Daniël de Brouwerschool en “Gewoon Twelle”

TWELLO.- Leerling Martijn Baas heeft na 14 jaar onderwijs op de Daniël de Brouwerschool afscheid genomen van zijn klasgenoten en leerkrachten met een receptie op school en een etentje bij cafetaria eetcafé Gewoon Twelle. Martijn heeft speciaal basis- en voortgezet onderwijs gevolgd op Daniël de Brouwerschool. Een jaar of twee geleden werd duidelijk dat Martijn […] Lees verder »

Première galafeest Oase

TWELLO.- Eindelijk was het vrijdagavond. De kinderen van groep 8 hebben weken geleden een mysterieuze uitnodiging ontvangen met daarop het verzoek om in galakleding te verzamelen op de aangegeven locatie. De kinderen werden in verwarring gebracht doordat ze niet allen op dezelfde locatie verwacht werden, maar op vier verschillende. Het was mooi om te zien […] Lees verder »

Zomerse eindshow bij oplopende temperaturen

TWELLO.- De hittegolf weerhield de afdelingen ritmische gym en dans van SV Twello er niet van hun seizoen met een spetterende show te beëindigen. Het publiek kreeg vrijdagavond 3 juli een programma vol jazz, dans en vloeroefeningen te zien. Hot, hot, hot Bij een eindshow met zomer als thema was het gezamenlijke openingsnummer van de […] Lees verder »

Leerlingen Wingerd de sloot in

TWELLO.- Lekker vies worden, ravotten aan de waterkant en ook nog wat leren. Een ideale combinatie vinden de leerkrachten van groep 3 van basisschool De Wingerd. Ieder jaar, als het schooljaar bijna afgelopen is, gaan de leerlingen van groep 3 naar de sloot om bodemdiertjes en waterdiertjes te zoeken. Ter voorbereiding bekeken zij een aflevering […] Lees verder »

Uniek muziekevenement door gastdirigenten

TWELLO.- Afgelopen zaterdag streden drie ’bekende’ inwoners van Twello om de titel ‘Maestro van Twello 2015’ in een speciaal openluchtconcert welke werd georganiseerd door muziekvereniging Excelsior. Aanleiding van het Twellose concert was het tv-programma ‘Maestro’ van de AVRO welke onlangs werd uitgezonden. De allereerste Twellos maestro titel was voor dr. Arnold Scholte. De belangstelling voor […] Lees verder »

Zonnige afsluiting zwemvierdaagse

TWELLO.- Tot grote opluchting van zowel zwemmers als badmedewerkers werden de laatste dagen van de zwem-4-daagse toch nog zonnig en warm. Het kille begin van de week (13 à 14 graden) was van grote invloed op de bezoekersaantallen. Hoewel de Schaeck over een fantastisch binnenbad beschikt, is de buitentemperatuur voor velen bepalend om mee te […] Lees verder »

Heldendag turners bij SV Twello

TWELLO.- De weg naar succes in de sport is vaak zwaar, heel zwaar. Het verhaal achter het succes is vaak nog interessanter dan de prestaties op de grote toernooien. Dat brengt The Hard Way To Success (THWTS) maandelijks in beeld. Inmiddels heeft de serie al bijna 1 miljoen views op Youtube en een erg groot […] Lees verder »

Signeersessie bij Oonk

TWELLO.- Er stond veel op het programma afgelopen zaterdag in Twello. Maar ondanks alle belangstelling buiten voor sport en muziek waren er toch veel lezers die interesse toonden voor de spannende boeken van Jennefer Mellink en Olga Hoekstra. Met gepaste trots zitten beide schrijfsters achter de grote leestafel bij Boekhandel Oonk temidden van hun eigen […] Lees verder »

Derde lustrum Twello on the Beach

TWELLO.- Het festijn Twello on the Beach kreeg afgelopen weekend een extra dimensie in de vorm van het 15 jarige jubileum. Op het vertrouwde Marktplein, dat al jarenlang de thuisbasis vormt voor dit evenement, gingen volleyballers, families en vriendengroepen een tweedaags sportieve strijd aan. Volgens organisator Jeroen Ganzevles is de populariteit voor het Beachvolleybal landelijk […] Lees verder »

Open dag kersenbongerd

TWELLO.- Hanny en Henk Klomp van het overbekende fruitteeltbedrijf Klomp houden zondag 5 juli een Open Huis. Iedere geïnteresseerde in onder andere de kersenteelt wordt van 10.00 uur tot 16.00 uur in de gelegenheid gesteld vrijblijvend een kijkje te nemen in de boomgaard. Tijdens dit jaarlijkse open huis wordt u rond geleid en wordt er […] Lees verder »

Tonny Oosterwijk stopt na 24 jaar

TWELLO.- Tonny Oosterwijk is 24 jaar lang bestuurslid geweest van Sportief Evenwicht en gaat ermee stoppen. En dat is zeker een mooie bos bloemen waard, voor al haar inzet en vrije tijd die ze er al die jaren aan besteed heeft! Deze middag is pas goed opgevallen dat er eigenlijk geen mannen als vrijwilliger actief […] Lees verder »

Al 50 jaar passie voor haar

REGIO.- De hele maand juli staat bij AMI Kappers in het teken van een bijzonder jubileum. De regio Apeldoorn viert namelijk haar vijftigjarig bestaan. Een mooi moment om bij stil te staan. Precies vijftig jaar geleden opende Gerard IJsseldijk zijn eigen kapsalon aan de Koningstraat in Apeldoorn. En met groots succes. Al snel opende Salon […] Lees verder »

Vaderdagweekend in Franse stijl

TWELLO.- Afgelopen zaterdag en zondag stond in het centrum van Twello alles in het teken van Vaderdag. Het vaderdagweekend, georganiseerd door de Twellose ondernemers, kreeg een speciaal Frans tintje mee. Diverse (horeca) bedrijven hadden de handen ineen geslagen voor een culinaire beleving met een duidelijke Franse inslag. Voor veel vaders begon het Vaderdagweekend al op […] Lees verder »

Kinderboek Fleur de Jong en Maxim Houben nu op de markt

‘Jurre in het spiegelpaleis’ TWELLO.- Twee goedlachse jonge dames, vriendinnen en studiegenoten, hadden het plan opgevat samen een kinderboek te schrijven en te illustreren. Op het woord volgde de daad en inmiddels is het boek uit. Fleur is in Twello geboren en Maxim in Apeldoorn. Na de basisschool en middelbare school koos Fleur voor de […] Lees verder »

Clinics bij sporthal Jachtlust

TWELLO.- Op 13 juli organiseert de stichting Koepel samen met zwembad De Schaeck de 10e editie van de clinicochtend. De locatie op deze maandagochtend is rond sporthal Jachtlust. Bij deze editie is ook de buurtsportcoach van de gemeente Voorst aangesloten met een JUMBO BMX clinic, en wil de gemeente het drinken van water onder de […] Lees verder »

Topsfeer, topomzet, toprommelmarkt

TWELLO.- Afgelopen zaterdag organiseerde Cadenza voor de 31ste keer een rommelmarkt rondom de molen in Twello. Ondanks de donkere wolken werkte het weer mee en resulteerde deze editie in een recordomzet. Toen vorige week dinsdag voor de meesten het werk begon, had het rommelteam er al een flink aantal lange zaterdagen opzitten. In de wagen […] Lees verder »

BeweegtuinMartinushof in ontwikkeling

TWELLO.- Sinds 2012 werkt de gemeente Voorst aan het realiseren van een aantal actiepunten uit de sportnota. Vanuit deze nota is er extra aandacht voor de doelgroep 55-plus. Meer bewegen is ook voor ouderen zeer belangrijk. De kans dat men langer vitaal blijft wordt vergroot en daardoor is de verwachting dat men minder snel een […] Lees verder »

Container voor plasticafval behoort tot mogelijkheden

VOORST.- De gemeente Voorst houdt een onderzoek onder haar inwoners om te kijken of de inzameling van plastic, metaal en drankkartons (PMD) naar tevredenheid verloopt. Het college heeft signalen ontvangen dat de PMD-inzameling beter zou moeten kunnen. Er wordt geklaagd over gescheurde zakken en zakken die op straat belanden.Volgens wethouder Lagerweij (GB) is het mogelijk […] Lees verder »

IJsbaan Twello wint 10.000 euro

TWELLO.- Tot op het laatste moment was het een bloedstollende strijd. Maar het is gelukt: dankzij alle stemmers mag IJsbaan Twello een donatie in ontvangst nemen van 10.000 euro van de Stichting Voor Elkaar van Univé. Hartelijk bedankt voor alle uitgebrachte stemmen, geweldig. Ook het andere goede doel in de gemeente is in de prijzen […] Lees verder »

Voetbalinstuif mini’s SV Twello groot succes

TWELLO.- Woensdag 17 juni j.l. organiseerde sv Twello een voetbalinstuif voor minipupillen. De voetbalinstuif is een mooie manier voor jongens en meisjes van vier tot zeven jaar om geheel vrijblijvend kennis te maken met het voetbalspel en sv Twello. De opkomst was boven verwachting. Ruim vijftig kinderen, waarvan vijfentwintig nieuwe geïnteresseerden, hebben genoten van allerlei […] Lees verder »

Voorst uit de startblokken voor JOGG

TWELLO.- Sinds dit jaar is de gemeente Voorst JOGG gemeente. JOGG staat voor Jongeren op gezond gewicht. Landelijk hebben al meer dan 80 gemeenten de JOGG aanpak omarmd. De gemeente Voorst gaat met een lokaal plan van aanpak de strijd aan met het toenemende overgewicht bij jongeren. Overgewicht bij jongeren is niet alleen een landelijk […] Lees verder »

Jazzselectie SV Twello verovert eerste plaats in afgeladen Ahoy

TWELLO.- Op het Nederlands Kampioenschap Fantastic Gymnastics is SV Twello Dans 20 jaar en ouder onder leiding van Danique van ’t Erve Nederlands Kampioen geworden. Dit grootse evenement in Rotterdam biedt een heel weekend lang een podium voor bijna alle gymsporten, waaronder jazzdans. Van SV Twello hadden drie selecties zich geplaatst om te mogen deelnemen […] Lees verder »

Maestro concert 27 Juni Twello

TWELLO.- Sinds enkele seizoenen is er een televisieprogramma op de Nederlandse t.v. te volgen waarbij bekende Nederlanders mogen proeven aan het dirigeerschap. Zij worden begeleid door professionele dirigenten om zo goed voor de dag te komen tijdens een optreden dat wordt beoordeeld door een vakkundige jury. Muziekvereniging “Excelsior” uit Twello gaat dat ook doen. Zij […] Lees verder »

Ruim 180 Mini-volleyballers op de Beachvelden

TWELLO.- Zaterdag 13 juni was het zover, de dag van CMV@the Beach bij Voorwaarts! CMV staat voor Cool Moves Volleybal en is de verzamelnaam voor de volleybalcompetitie en -trainingen die worden aangeboden voor jeugd van 6 t/m 12 jaar. Sinds één jaar sluit de volleybalbond de regionale zaalcompetitie af met een groot beachtoernooi en dit […] Lees verder »

Veel bekijks op Dag van de Bouw

TWELLO.- De geur van vers gemaaid gras en een huis met allure, omgeven door een idyllische, lommerrijke parktuin….dat is de eerste indruk als je Huis Hunderen nadert. Land- en Koetshuis zullen vanaf oktober bepalend zijn voor de typisch eigen woonsfeer en als je de deur opent dan slaat men een oud boek open en wordt […] Lees verder »

Zomers Schrijverscafé en open ateliers

TWELLO.- ‘Bloei! Het is zomer!’ Aan het begin van de zomer kun je daar als verhalenverteller of dichter altijd wel mee uit de voeten. Rond dit zomerse thema komen op vrijdag 19 juni, van 16.00 – 18.00 uur, in Galerie ‘De Statenhoed’ de Voorster schrijvers en dichters weer bijeen om hun gedichten en verhalen onder […] Lees verder »

Gezellige rommel- en antiekmarkt rondom de molen

  TWELLO.- Komende zaterdag 20 juni organiseert Cadenza Twello haar jaarlijkse rommel- en antiekmarkt. Tussen 9.00 en 13.00 uur is er weer een enorme keuze uit meubels, kleding, elektronica, antiek, boeken en nog veel meer. Is de rommelmarkt van Cadenza een traditie? Eigenlijk wel, want het gaat verder waar de traditie van St. Caecilia eindigt. […] Lees verder »

Juffen- en meesterdag op de Oase

TWELLO.- Het was Feest! Hoera, alle leerkrachten van de Oase vierden afgelopen woensdag 10 juni hun verjaardagen. Op het plein werden ze die ochtend vrolijk toegezongen door alle leerlingen en vele ouders. Ze zetten daarom zelf een polonaise in en zo swingden ze het plein over. Het feest werd doorgezet in de klassen, waarbij de […] Lees verder »

Nieuwbouw Beekzicht trekt veel belangstelling

TWELLO.- Afgelopen zaterdag kon men een kijkje nemen in de in aanbouw zijnde supermarkt en de bovenliggende appartementen. Het nieuwe complex op de hoek Duistervoordseweg/M. De Ruyterstraat vordert dusdanig dat men de belangstellenden tijdens de Dag van de Bouw een kijkje gunde en zich daarbij een goed beeld konden vormen van wat het uiteindelijke gaat […] Lees verder »

Diploma-uitreiking Klik & Tik

TWELLO.- Afgelopen dinsdag ontvingen de deelnemers die de Klik & Tik computercursus in de bibliotheek afgerond hebben officieel een certificaat. Daar heeft men een feestelijk moment van gemaakt. Mensen die moeite hebben hun weg te vinden op het internet bood deze cursus uitkomst. Hij was verdeeld in drie onderdelen. Kennismaken met de computer vormde de […] Lees verder »

‘Twello: ABC van een dorp’ is genomineerd voor de Stib Award

Het plan ‘Twello: ABC van een dorp’ is genomineerd voor de Stib Award van WPM/Vastgoedmarkt. Onder dit plan vallen het Stationskwartier, Sikkeplein en De Veldjes waarbij de filosofie ‘ABC van een dorp’ is gehanteerd. In het stedenbouwkundig plan is goed en uitgesproken nagedacht over hoe men in een hoge woningdichtheid toch dorpse elementen kan toepassen. Met de uitstekende […] Lees verder »

Oude ETT kleding krijgt nieuw leven in Servië

TWELLO.- Toen hij vorig jaar te horen kreeg dat de ETT een nieuwe sponsor zou krijgen heeft Martijn Jansen uit Twello de ETT benaderd met de vraag of er al een bestemming was voor de oude kleding. Het bestuur reageerde direct enthousiast op het verzoek om kleding te doneren aan Jednota Sid in Servië. Martijn […] Lees verder »

Twellose thrillermiddag boekhandel Oonk

TWELLO.- Thrillerauteurs Jennefer Mellink en Olga Hoekstra presenteren op zaterdag 27 juni hun nieuwe boeken bij boekenhandel Oonk. Van 14.00 tot 16.00 uur zullen beide thrillerauteurs hun nieuwe boeken signeren, vragen van bezoekers en lezers beantwoorden en een gratis cadeauboekje uitdelen. In dit cadeauboekje staan korte, spannende verhalen van Mellink en Hoekstra. De Twellose thrillermiddag vindt plaats in het […] Lees verder »

Scholieren krijgen kijkje in keuken van de techniek

TWELLO.- Immens grote bouwkranen, brandweer, installateurs en natuurlijk de reeds aangekondigde kolossale vrachtwagen met twee verdiepingen aan technische snufjes, maakte de Voorster schooljeugd meer dan enthousiast voor de moderne hedendaagse techniek. Een zeldzame kans voor de jeugd om een kijkje in de keuken van de plaatselijke technologische bedrijven te nemen. Het initiatief voor een jaarlijkse […] Lees verder »

Twells Vergiet 12,5 jaar op ut podium

TWELLO.- Dit jaar bestaat de band Twells Vergiet 12,5 jaar en gaat dat op 21 juni ‘s middags vieren bij de Vier Seizoenen. Harrie Timmermans over dit jubileum: “We hebben een jubileum, op zich niets bijzonders, maar toch vinden we het leuk om een extra optreden bij de Vier Seizoenen in de buitenlucht op touw […] Lees verder »

Binnenkort nieuwe koers basisschool de Oase

TWELLO.- Jan-Willem Stegeman is een ervaren en enthousiast onderwijsman. Wonend in Apeldoorn rijdt hij sinds kort naar Teuge én Twello, waar hij de functie van meerscholen-directeur vervult. Sinds vijf jaar is hij werkzaam bij PCBO Voorst als directeur van basisschool De Zaaier in Teuge en met ingang van 18 mei ook directeur van basisschool Oase […] Lees verder »

Inschrijving kofferbak sale 21 Juni

TWELLO.- Zaterdag 20 en zondag 21 juni worden er diverse activiteiten georganiseerd in het centrum van Twello. Deze twee dagen zullen in het teken staan van de ‘Mannen’. De promotiecommissie van TC is bezig met het opzetten van een nostalgisch mannen programma met als thema ‘Brommers Kiek’n in Twello’ (oude tractoren, brommers, oude solexen, oude motoren, […] Lees verder »

Bouwplaats Beekzicht open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

TWELLO.-  Op 13 juni stelt Nikkels bouwbedrijf bv de bouwplaats van het project Beekzicht, hoek van de Duistervoordseweg / Michiel de Ruyterstraat te Twello, open voor publiek. Het bouwbedrijf uit Twello nodigt iedereen van harte uit om tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje te komen nemen in de in aanbouw zijnde Jumbo supermarkt en […] Lees verder »

Herinneringsbijeenkomst voor nabestaanden

Stilstaan bij herinneringen en vooruit kijken TWELLO.- Op donderdag 11 juni om 19.30 uur organiseert coöperatie DELA in Twello een herinneringsbijeenkomst voor iedereen die een dierbare verloren heeft. Deze vaak zeer goedbezochte bijeenkomsten zijn bedoeld om een moment stil te staan, terug te kijken en vooruit te kijken. Deze herinneringsbijeenkomst vindt plaats in Uitvaartcentrum Voorst. […] Lees verder »

Enthousiaste start van minicursus tafeltennis

TWELLO.- Afgelopen zaterdag was de aftrap van de 5-weekse minicursus tafeltennis bij tafeltennisvereniging Trias. Ongeveer 20 jonge spelers en speelsters van 5 t/m 9 jaar hebben zich uitgeleefd bij onder andere het ballon overspelen, mikken in een paraplu, balletje vervoeren met je batje en het spelen tegen de tafeltennisrobot. Na afloop van de tafeltennisles werd […] Lees verder »

Fietsvierdaagse trekt weer veel deelnemers

TWELLO.- Dit jaar trok de 33ste Twellose fietsvierdaagse weer veel deelnemers. Gedurende de week werd het weer steeds beter en dat was ook terug te zien in het aantal fietsers. Sommigen kozen ervoor om één mooie zomeravond mee te fietsen maar er waren natuurlijk ook fanatiekelingen die elke avond van de partij waren. De organiserende […] Lees verder »

Grootste Vaderdagtafel van Oost Nederland

TWELLO.- Op Vaderdag, zondag 21 juni, zal er een uniek evenement plaatsvinden in de Dorpsstraat in Twello. Diverse horecabedrijven organiseren een Franse Vaderdag met als middelpunt een marktje met diverse gerechten, bereid door zes plaatselijke horecabedrijven, welke genuttigd kunnen worden aan een tafel met een lengte van maar liefst 75 meter. Culinaire beleving over laten […] Lees verder »

Hé jongen, kom jij hockeyen bij VHC Twello?

TWELLO.- Want als je dacht dat hockeyen alleen voor hippe meiden is, zit je daar mooi naast. Natuurlijk hockeyen die ook, maar voor jongens is er in het hockeyen heel wat te beleven. Het is een stoere, snelle sport waarbij je een goede conditie hebt, lekker buiten speelt en vooral samen in een team speelt. […] Lees verder »

Open dag vrijwillige brandweer

TWELLO.- Het is zaterdag. Sirenes en rook verraden het al: bij de brandweerkazerne is er iets bijzonders aan de hand. Een Open Dag zorgt weer voor veel spannends en leerrijks en laat groot en klein kennismaken met het afwisselende werk van de Brandweer Tell. Er worden enthousiast kleine en grotere brandjes geblust, de hoogwerker laat […] Lees verder »

Is basketball ook jouw sport?

TWELLO.- Bij SV Twello kun je bij alle jeugdteams komen proef trainen. Je traint mee met de wedstrijdteams, of een van onze ervaren trainers of spelers leert je de eerste kneepjes van het spel. Je mag ook gewoon komen kijken, maar leuker is het om gelijk sportschoenen en kleding mee te nemen. De jeugdteams tot […] Lees verder »

Echtpaar Bruins 60 jaar samen

TWELLO.- Ze zitten op een mooi plekje in Twello in een aangepaste woning aan het Mulderserf. Maar daar zijn vele verhuizingen aan voorafgegaan. Ware trekvogels waren het. Het echtpaar Bruins hield van verre reizen én van verandering van omgeving, totdat het zich voorgoed settelde in Twello. Je hoeft niet lang te zoeken naar het huis […] Lees verder »

Onbezorgd op vakantie met Arke Twello

TWELLO.- Direct bij binnenkomst overvalt je al een heerlijk vakantiegevoel en waan je je in Thailand. Of het nu een stedentrip betreft, een autovakantie, een zonvakantie, verre reis of wintersport, Arke in Twello regelt het allemaal. Reisadvies op maat is één van hun sterkste kanten. Arke Twello heeft een lange historie van 30 jaar waarin […] Lees verder »

Inschrijving Kofferbak Sale 21 Juni

TWELLO.- Zaterdag 20 en zondag 21 juni worden er diverse activiteiten georganiseerd in het centrum van Twello. Deze twee dagen zullen in het teken staan van ‘mannen’ en ‘Brommers Kiek’n’. De promotiecommissie van TC is bezig met het opzetten van een nostalgisch programma met als thema ‘Vaderdagweekend in Twello’ (oude tractoren, oude solexen, oude motoren, […] Lees verder »

Markt actie Twello

TWELLO.- Afgelopen vrijdag 22 mei heeft de markt in Twello de kans aangegrepen om mee te doen aan de actie: ‘ik hou van mijn markt.’ Om de stelling, zoveel mogelijk ambassadeurs/goodwill voor de markt te kweken, is het volledige college van B en W uitgenodigd. Door volle agenda’s zou alleen de wethouder van marktzaken H. […] Lees verder »

Open dag Octagon

TWELLO.- Zaterdag 30 mei is er weer een open dag op het Octagon, de bijenstal van de Imkersvereniging Voorst in Twello. De Nederlandse imkers hebben nu het derde jaar op rij weinig bijenvolken verloren door de wintersterfte. De sterfte van de bijenvolken is jarenlang alarmerend hoog geweest. Er zijn winters geweest dat één op de […] Lees verder »

Meisjes D1 ongeslagen kampioen

TWELLO.- Het meisjesteam D1 van de Voorster Hockeyclub (VHC) is met overmacht kampioen geworden in de tweede klasse. Onder de bezielende leiding van Frank Roskam hebben de meiden vanaf september twee dagen in de week flink getraind. Er is hard gewerkt aan techniek en de conditie. Na een succesvolle najaarscompetitie inclusief kampioenschap volgde na de […] Lees verder »

Schrijverscafé Kunstkring Voorst

TWELLO.- Op vrijdag 29 mei komt het schrijverscollectief van de Kunstkring Voorst weer bijeen. In het galeriecafé van ́De Statenhoed ́ wordt voor de 15e keer het Schrijverscafé gehouden, met – in deze maand van de bevrijding – als thema: ‘vrijheid’. Rond dit thema komen de Voorster schrijvers en dichters bij elkaar om hun verhalen […] Lees verder »

Niet meer bouwen, bestaande woningen verduurzamen

GEMEENTE VOORST.- Afgelopen donderdag 21 mei bezocht Commissaris van de Koning van Gelderland, Clemens Cornielje de gemeente Voorst. Vanaf 16.00 uur vond in dat kader een bijzondere openbare raadsvergadering plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. Zo werd gesproken over de ervaringen met ‘tien jaar Voorster vergadermodel’, waarin burgers praten met raadsleden en fractievertegenwoordigers in […] Lees verder »

Avondfiets4daagse in aantocht

TWELLO.- Afgelopen zaterdag is de voorinschrijving voor de avondfiets4daagse van start gegaan. De avondfiets4daagse is dit jaar van maandag 1 juni t/m donderdag 4 juni. Dit prachtige evenement voor de 33ste maal georganiseerd door de ETT en is al jaren een begrip in Voorst en omstreken vanwege de goede organisatie en mooie routes. E-Bikes Bijzonder […] Lees verder »

Denen enthousiast over Beursvloer Voorst

TWELLO.-AOC Oost had tijdens de derde editie van Beursvloer Voorst een internationaal karakter. Een delegatie uit het Deense Esbjerg was te gast in Twello. In Denemarken bestaan ook plannen om een Beursvloer te gaan organiseren. Met veel inspiratie en enthousiasme keerden de aanwezigen weer huiswaarts om ook daar een Beursvloer te organiseren. Burgemeester Jos Penninx […] Lees verder »

Joke Elfrink winnares Accent actie

TWELLO.- Een prijsvraag insturen kan soms leiden tot een meevallertje. Dit was zeker het geval voor mevr. Joke Elfrink uit Twello. Tot haar verbazing werd zij winnares van de juwelier Accent-actie, en daardoor in het bezit kwam van een dameshorloge van het merk M&M. Uit het grote aantal inzendingen (er kan er maar een winnen) […] Lees verder »

Sport 2000 Buitink Open tennistoernooi

TWELLO.- Dit jaar organiseert Tennisclub De Schaeck van 1 tot en met 7 juni het Sport 2000 Buitink Open. Het Buitink Open tennistoernooi is een toernooi voor alle KNLTB leden. Buitink Sport 2000 sponsort alle 1e en 2e prijzen middels een waardebon. U kunt zich opgeven tot 25 mei via de website www.toernooiklapper.nl. Schrijf je […] Lees verder »

Unieke primeur op Techniekdag

TWELLO.- Op de techniekdag die op 5 juni wordt georganiseerd, zal dit jaar een geweldige primeur verschijnen. De dag begint voor de leerlingen om 9.30 uur en duurt tot 14.30 uur. Voor het eerst komt de Technobiel, een kolossale vrachtwagen met twee verdiepingen, met allerlei proefjes en experimenten naar Twello. Al een aantal jaren lang […] Lees verder »

Molendag 2015

TWELLO.- Zaterdag 9 mei was het Nationale Molendag en heeft de Havekes Mölle zoals ieder jaar de deuren opengesteld. Dit was aanleiding voor veel bezoekers om eens een kijkje in de molen te nemen. Het weer zat wel mee, met een stevige wind is de molen echt in zijn sas. ’s Middags werd gedemonstreerd hoe […] Lees verder »

Actie ‘Ik hou van mijn markt’

TWELLO.- Deze maand staat de Ambulante handel centraal met het thema: ‘Ik hou van mijn markt’. Het initiatief voor deze campagne is afkomstig van de WUWM, een internationale organisatie. In tal van landen is deze campagne inmiddels een gevierd thema. Reden genoeg om ook in Nederland met deze campagne te starten. De reclamecommissie van de […] Lees verder »

Meld je nu aan voor optocht Klompenfeest

TWELLO.- Goed nieuws voor de optocht tijdens het Klompenfeest: Spontaan hebben zich al een paar spectaculaire items aangemeld! Dit jaar is het thema ‘Kleurrijk’, een thema waar je alle kanten mee op kunt! Er is nog veel meer goed nieuws: Delia van de Vrugt heeft besloten er toch mee door te gaan. Helaas heeft zich […] Lees verder »

Klanten van Oogwereld Jos schenken vrijgevig!

TWELLO.- Maar liefst 1263 brillen gaan (mede) door de ruimhartigheid van Oogwereld Jos klanten een 2e leven tegemoet in Ghana. De BRIL-doorgeefweken van afgelopen jaar zijn hiermee een groot succes te noemen. Afgelopen week vond op het hoofdkantoor van glasleverancier Essilor te Zevenaar de officiële overhandiging plaats van de brillen aan Dhr. Hans Poelman (Stichting […] Lees verder »