InTwello

Leven in Twello

Rolf Tijssen: sporter met mentale veerkracht

TWELLO.- Elke sporter in Twello kent zijn naam: Rolf Tijssen. Veertig jaar lang runde hij de enige sportschool die Twello rijk was. Eerst aan de Klokkenkampsweg, maar vanwege ongekend succes verhuisde Rolf zijn bedrijf al gauw naar het Jachtlustplein. “In mijn werk heb ik nooit alleen gefocust op het fysieke, ook mentale kracht heeft altijd […] Lees verder »

Excentriekelingen kleuren onze gemeente met Marente Hupkes

VOORST.- Temidden van koeien en het plattelandsleven voelt men de hectiek van alledag van zich afglijden. “Terug naar de basis’ is de achterliggende gedachte, en terwijl men geniet van rust en de uitstraling en warmte van zo’n lief dier, worden ook de zintuigen geprikkeld. Marente Hupkes is eigenlijk een levenskunstenaar en nodigt anderen uit haar […] Lees verder »

Excentriekelingen kleuren onze gemeente met Margot Otten

VOORST.- Op de Sterrenwacht Bussloo kom je haar tegen. Of in de vrije natuur, overal in de bossen die de gemeente Voorst rijk is. Zwervend en ontdekkend, met wapperende haren en soms gehuld in middeleeuwse kledij. Alleen of in gezelschap. Bosjuffrouw Margot Otten, geboren op de Veluwezoom, heeft een opmerkelijke levensinstelling. Het bos en de […] Lees verder »

Excentriekelingen kleuren onze gemeente met Cora Sens

TWELLO.- Alle ingrediënten van het gesprek dat ik voer met Cora Sens vormen een boeiende biografie. Nuchter, wars van opsmuk en zélfbewust vertelt zij over haar leven. Met een voortdurende sprankeling in haar ogen die enthousiasme, ideeënrijkdom en veel creativiteit verraden. Cora Sens, een opmerkelijke vrouw…….. Op haar 10e had Cora al veel belangstelling voor […] Lees verder »