InTwello

Basilicum, koning onder de smaakmakers

TWELLO.- Kruiden horen bij gezonde voeding. Ze hebben een gunstig effect op de vertering, versterken het immuunsysteem en ondersteunen een goede gezondheid. Natuurlijke kruiden zoals basilicum verrijken de smaak van gerechten en in tegenstelling tot de fabrieksmatige smaakversterkers zijn ze puur en vormen geen negatieve belasting voor ons lichaam. Om de werking van kruiden beter te begrijpen en te leren toepassen worden er op Sterrenland door het jaar heen verschillende kruidenworkshops gegeven. De workshops worden gegeven door een ervaren en gediplomeerd herboriste.

Op zaterdag 15 augustus wordt op de biologische tuinderij van Sterrenland weer een workshop; “basilicumdag” georganiseerd. Basilicum is voor velen bekend in de pesto, pizza en Italiaanse gerechten. Echter kent het kruid zo veel meer verrassende bereidingsmogelijkheden; (basilicumijs, zoete basilicummuffins basilicumthee, basilicumcocktail etc.). In deze workshop gaan we dit alles zelf leren maken. Tijdens de kruidenlunch kun je genieten van de heerlijke smaken van de verschillende soorten basilicum zoals dark opal, mammoet basilicum etc.

Op Sterrenland worden al meer dan 35 jaar biologische groenten geteeld maar ook kruiden. Tijdens de workshops worden de kruiden vers van het land geoogst. Het kruid basilicum kent een interessante geschiedenis en heeft bijzondere medicinale eigenschappen waarover ook uitgebreid verteld zal worden. Je krijgt alle informatie en recepten in een handige handout mee. Na deze dag zal je ongetwijfeld nog meer van dit koningskruid houden en volop inspiratie hebben om het te gebruiken. Wanneer:15 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Kosten: 40 euro p.p (incl. koffie/thee, basilicumlekkers, lunch en materiaalkosten). Waar: Biologische Tuinderij/Zorgboerderij Sterrenland Meermuidenseweg 19B, Twello.