InTwello

Al 50 jaar passie voor haar

REGIO.- De hele maand juli staat bij AMI Kappers in het teken van een bijzonder jubileum. De regio Apeldoorn viert namelijk haar vijftigjarig bestaan. Een mooi moment om bij stil te staan.

Precies vijftig jaar geleden opende Gerard IJsseldijk zijn eigen kapsalon aan de Koningstraat in Apeldoorn. En met groots succes. Al snel opende Salon IJsseldijk ook vestigingen in Twello en Vaasen en het familiebedrijf groeide uit tot een waar begrip in de regio. Volgens Gerard is de sfeer bepalend voor het bedrijf. “Mensen weten binnen enkele minuten al of ze zich ergens thuis voelen. Natuurlijk moet het kapsel uiteindelijk mooi zijn, maar de sfeer is minstens zo belangrijk.”

Nieuwe koers

Gerard droeg zijn liefde voor het kappersvak over aan zijn zoon John, die in 1996 vijf van de acht vestigingen van Salon IJsseldijk overnam. De komst van John betekende een frisse wind voor het familiebedrijf, al bleven de waarden waarmee Salon IJsseldijk groot was geworden intact. Sterker nog, de fundamenten die Gerard aan zijn zoon doorgaf, vormden de basis voor een bijzondere samenwerking tussen Salon IJsseldijk en AMI Kappers. In 2000 besloten Salon IJsseldijk en AMI Kappers samen verder te gaan onder de naam AMI Kappers. Op dat moment telden de twee familiebedrijven samen 18 salons. Anno 2015 is dit aantal verviervoudigt en heeft AMI Kappers naast de 24 eigen salons ook een groot aantal franchisevestigingen. “Aantallen zijn echter niet belangrijk”, zegt John. “Groei is niet het doel, nog beter worden wel. Dit doen we door samen te werken met mensen met passie voor het vak en dat zie je overal in terug, van de trendy coupes in onze haarmodelijn tot de warme sfeer in onze salons.” Vader Gerard heeft alle ontwikkelingen op de voet gevolgd. “Ik ben ontzettend trots en weet dat ik het stokje goed heb overgedragen.” Zelf knipt hij allang niet meer. Of Gerard het kappersvak mist? “Zeker wel. Ik heb nog één klant en dat is mijn vrouw.”

Wie jarig is trakteert!

De hele maand juli staat bij AMI Kappers in het teken van het vijftigjarig jubileum van de regio Apeldoorn. Klanten van AMI Kappers in Apeldoorn, Twello en Vaassen worden daarom getrakteerd op flinke kortingen in mooie winacties. Zo maken AMI-klanten kans op een jaar lang gratis knippen en gelden er verschillende kortingen op knipbehandelingen en de producten van IVY Hair Care. Kijk voor een overzicht van alle kortingen en winacties op www.amikappers.nl.

 

 

Onderschrift: Gerard en John IJsseldijk